Därför saknas Arvingarnas trummis i Mello

Är på solsemester under tävlingen

Av: Linn Elmervik, Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

LIDKÖPING. Arvingarna tvingas tävla utan en bandmedlem i Melodifestivalen.

Trummisen Tommy Carlsson missar tävlingen på lördag.

– Han hade en inplanerad semester med sin familj, säger Casper Janebrink.

Från fyra till tre.

Arvingarna blir en man kort i Melodifestivalens fjärde deltävling på lördag.

En solsemester till Florida som bokades redan för ett och ett halvt år sedan gör att Casper Jarnebrink, Lasse Larsson och Kim Carlsson tvingas klara sig utan sin trummis Tommy Carlsson.

– Tommy har haft en inplanerad semester med sin familj och det gick inte att rubba på den resan tyvärr, säger sångaren Casper Janebrink innan repetitionerna i Lidköping.

Peter Wixtröm
Foto: Arvingarna.
Peter Wixtröm

Fick nej av SVT

Bandet bad SVT om att få tävla tidigare i februari, men fick nej.

– Vårt önskemål var väl att vi skulle vara med i någon av de tidigare deltävlingarna så hade det kanske kunnat gå, men nu blev det den här deltävlingen, säger Casper Janebrink.

– Det är Christer Björkman (exekutiv producent) och Karin Gunnarsson (biträdande tävlingsproducent) som tar det beslutet men vi har 28 artister så i första hand lägger vi inte startordningen utifrån deras semesterbokningar utan utifrån hur vi gör det bästa programmet, säger Melodifestivalens projektledare Anette Helenius.

Ingen ersätter Tommy i tävlingen. I stället blir Arvingarna en trio.

Men det finns fortfarande en chans för trummisen att vara med i Melodifestivalen igen. Under Andra chansen nästa vecka och finalen nästnästa är han hemma i Sverige igen.

– Han är hemma på måndag och kommer att dyka upp om vi går vidare, säger Casper Janebrink.

Ger SVT en känga

Arvingarna är ett av få dansband som tävlat i Melodifestivalen de senaste åren.

Casper Janebrink är kritisk mot bristen på genren i Sveriges största underhållningsprogram och ger SVT en känga för urvalet.

– Vi tycker ju att dansband är så pass stort i Sverige så det borde vara i alla fall ett bidrag minst varje år som representerar den genren absolut, för det finns bra unga band där ute som kämpar och som självklart också vill göra ett break. Melodifestivalen är väl perfekt att göra det i, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE