Charlotte Perrelli har yngsta sonen med sig till Eurovision

”Jag vill ha honom nära”

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:

TEL AVIV. Mamma på dagen, schlagerdiva och kommentator på kvällen.

Charlotte Perrelli har Alvin, 6 månader, med sig Tel Aviv – men mormor rycker in som barnvakt när mamma måste jobba.

– Vi har så jädra mycket ungar så en måste åka med, säger Charlotte och skrattar.

Yngsta sonen Alvin är ännu bara 6 månader och har därför fått följa med mamma Charlotte Perrelli, 44, till Tel Aviv, när hon ska kommentera Eurovision song contest.

Maken Anders Jensen, 42, har däremot fått stanna hemma med resten av barnen.

– Jo vi bestämde så här att vi har så jädra mycket ungar så en måste åka med, säger Charlotte Perrelli och skrattar stort.

Mormor är med

Alvins mormor har följt med till Eurovision för att hjälpa till när Charlotte måste jobba.

– De stora barnen går ju i skolan och får inte ledigt så de måste helt enkelt göra sitt. Alvin behöver heltidspassning och jag hinner vara med honom mycket. Jag vill ha honom nära och sen följer min mamma med som har möjlighet att vara ledig och hjälpa till, så det är mysigt.

Och även när Charlotte Perrelli har gått med Alvin i barnvagnen på gatan i Tel Aviv har Eurovision-fansen känt igen henne.

Förvånade fans i Tel Aviv

Kommentatorskollegan Edward af Sillén, 36, berättar att de knappt hunnit gå ett kvarter från hotellet innan fans fick syn på den svenska Eurovision-stjärnan.

– Det gulligaste är att folk inte är beredda på det för att de inte vet om att hon är här. De som har kommit fram är ju folk som rest hit för att de tycker om Eurovision och plötsligt tycker de sig se Charlotte Perrelli gå förbi och bara: ”Är du alltid här, har du varit här i 20 år”, säger han.

För sedan segern i Europafinalen i Jerusalem 1999 med ”Take me to your heaven” är Perrelli en superstjärna i Eurovision-världen.

Charlotte Perrelli är i Tel Aviv som kommentator i SVT:s Eurovision-sändningar tillsammans med Edward af Sillén.
Foto: PETER WIXTRÖM
Charlotte Perrelli är i Tel Aviv som kommentator i SVT:s Eurovision-sändningar tillsammans med Edward af Sillén.

”En del av mitt jobb”

Själv skrattar hon.

– Jo, folk har ganska bra koll. Alltså, jag kan absolut gå på stan. Men det är också så att folk känner igen mig.

Medan hon är i Tel Aviv för att kommentera Eurovision song contest för SVT:s räkning passar hon också på att uppträda för fansen, på de två stora officiella festställena Euroclub, och Euro fan café.

– det är otroligt mycket kärlek i det. Jag kände efter gigget i lördags natt när alla tyckte att nu åker vi hem, här slussas vi ut att herregud, de här människorna har ju väntat i 20 år. Kan jag inte bara få ge dem en autograf och en selfie så är de glada. Då tar jag gärna den timmen och gör det, för det känns som en del av mitt jobb och det är fint.

LÄS VIDARE

Publicerad: