Anis Don Demina hade 300 000 kr i skulder: ”Så jävla idiotiskt”

Berättar för ”Lyxfällan”-programledarna

Publicerad:
Uppdaterad:
Anis Don Demina med ”Lyxfällan”-programledarna Magnus Hedberg och Magdalena Kowalczyk.
Foto: Youtube/Anis Don Demina
Anis Don Demina med ”Lyxfällan”-programledarna Magnus Hedberg och Magdalena Kowalczyk.

MELODIFESTIVALEN

Anis Don Demina hade hundratusentals kronor i skulder och hamnade hos Kronofogden.

Mello-profilen och youtubern berättar för ”Lyxfällan”-programledarna om hur han hela tiden sköt upp problemen.

– Då tog jag sms-lån för att betala mitt sms-lån och bara byggde på det här berget, säger han i en Youtubevideo.

Anis Don Demina, 27, som medverkat i Melodifestivalen flera gånger och i år är en av programledarna, löser sina följares ekonomiska problem i en ny Youtubevideo.

Till sin hjälp har han ”Lyxfällan”-programledarna Magnus Hedberg och Magdalena Kowalczyk, inför säsongspremiären på tisdag på TV3.

I videon berättar youtubern sin egen historia om när han var tungt skuldsatt, något han även pratat om i tidigare videor.

– Jag började jobba när jag var typ 15, så jag hade väldigt bra kreditvärdighet när jag fyllde 18. Så jag kunde ta alla abonnemang jag ville. Jag älskade telefoner. Så när jag ville ha en ny telefon, då tog jag ett nytt abonnemang, sedan gick jag till nästa operatör och tog nytt. Jag vågar inte ens gissa på hur många abonnemang jag hade hos olika operatörer samtidigt, säger han.
 
TÄVLA MED AFTONBLADET NÖJE I SCHLAGER MANAGER: Utmana familj och vänner - tävla här!
 

Tog sms-lån

När fakturorna började komma tänkte han att han löser det senare. Men han köpte också andra prylar utöver telefoner, och inkassobreven blev fler och fler.

När han väl tänkte att han skulle ta tag i problemet hade han inte råd.

– Då tog jag sms-lån för att lösa vissa saker, och sedan blev det problemet ett till problem, då tog jag sms-lån för att betala mitt sms-lån och bara byggde på det här berget. Sedan sket jag i det, och drogs med det och puttade på det. Vilket är så konstigt, för jag var toppsäljare när jag jobbade, vissa månader kunde jag tjäna 100 000, säger han om tiden han jobbade som telefonförsäljare.

Foto: Robin Lorentz-Allard
Anis Don Demina.

”Sådan soppa”

Han säger att han var ”största köptorsken” och prioriterade fel.

Anis Don Demina flyttade sedan till Dubai, där han inte behövde betala skatt, jobbade som telefonförsäljare och tänkte att han skulle jobba hårt de tre första månaderna för att betala av skulderna. Men han levde fortfarande över sina tillgångar och säger att han hade 300 000 kronor i skulder.

– Det var en sådan soppa av 40 olika inkassobolag, och Kronofogden.

Han uppmanar också sina följare att aldrig ta ett sms-lån.

– Det är så jävla idiotiskt.

Anis Don Demina säger också att han var lite rädd för Kronofogden, och trodde att de var hans fiende, tills han ringde upp dem och bad om hjälp.

Orolig över hur han påverkar andra

Youtubern, som ofta visar upp sina märkeskläder och lyxshopping, säger att han har tänkt på hur mycket han själv bidrar till konsumtionshets.

– Jag säger alltid att jag får mycket rabatter, ha det i åtanke, och att jag aldrig bränner pengar jag inte har, och jag har lärt mig det den hårda vägen. Jag blir lite orolig ibland över om jag har dålig påverkan på folk, lite av ett shoppingmissbruk har jag ju, men det är väldigt mycket inom mina tillgångar.

Publicerad:

LÄS VIDARE