Från coronasjukhuset i Jönköping – till Mello

På lördag tävlar narkossköterskan Faith Kakembo i Mello: ”Alla frågar om jag jobbat med det...”

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

LULEÅ. Hon är narkossköterskan från Jönköping – som fått en plats i Melodifestivalen.

Och nej, Faith Kakembo har inte varit i närheten av Sveriges första coronapatient.

– Bra om du förtydligar det, jag har inga förkylningssymptom, säger hon och skrattar.

Hon har tagit tjänstledigt från jobbet som narkossköterska på Ryhov, länssjukhuset i Jönköping, för att tävla i Melodifestivalen.

Men Faith Kakembo, 34, har bara tagit en vecka ledigt.

– Jag börjar med det så får vi se, säger hon.

Faith Kakembo tävlar med låt skriven av Jörgen Elofsson i Melodifestivalen 2020.
Foto: Robin Lorentz-Allard
Faith Kakembo tävlar med låt skriven av Jörgen Elofsson i Melodifestivalen 2020.

Jobbar på ”coronasjukhuset”

Sjukhuset Ryhov blev omskrivet för en vecka sedan, när det första fallet av coronaviruset upptäcktes i Sverige. Faith skämtar själv om det när Nöjesbladet träffar henne.

– Folk frågar om jag jobbat med det, men nej. Jag var inte ens i närheten. Så bra om du förtydligar det, annars kommer alla att backa undan från mig. Jag har inga förkylningssymptom heller, säger hon och skrattar.

Hon har sjungit i kör sedan hon var liten, men hade inga planer på att bli artist. Förra året ställde hon upp i talangtävlingen P4 Nästa på kul.

Trots att hon inte vann den åtråvärda platsen i Melodifestivalen ringde ändå Melodifestivalens tävlingsproducent Karin Gunnarsson upp några veckor senare. Nu ska hon stå på Melodifestivalens scen på lördag.

Foto: Robin Lorentz-Allard
Faith Kakembo jobbar som narkossköterska i Jönköping. Hon har tagit tjänstledigt för Mello 2020.

Jobbar med svenska superproducenten

Hennes låt ”Crying rivers”, är skriven av svenska superproducenten Jörgen Elofsson, som har arbetat med bland annat Britney Spears, Celine Dion, Agnetha Fältskog och Westlife.

– Det känns helt sjukt, när du säger det så, säger hon och skrattar.

– Det ska bli så roligt. Min största utmaning är att jag vill att det ska kännas att jag sjunger från hjärtat, jag vill att varje ord ska räknas säger hon.

Faith Kakembo säger att hon älskar sitt jobb på sjukhuset. Därför har hon inte gjort upp några längre planer för en eventuell artistkarriär ännu.

– Jag vill nog ta det som det kommer. Hur är man artist? Kan man vara det och jobba med något annat också, eller? Jag vill nog göra både och, säger hon.

PODD Det händer med alla pengar runt Melodifestivalen

I dagens Aftonbladet pratar vi om ekonomin kring Melodifestivalen. Varför är SVT så hemliga med att redovisa kostnaderna och hur påverkar det att skattebetalarna bidrar till tävlingen? Gäster är Mikael Törnwall, reporter på Svenska dagbladet som granskat ekonomin och Tobbe Ek, reporter på Nöjesbladet.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE