Melodifestivalen

SCHLAGERN PRESENTERAS AV

Skrällen: Malou Prytz till final i Melodifestivalen

15-åringens chock: ”Jag är mållös”

Publicerad:
Uppdaterad:

MELODIFESTIVALEN

MALMÖ. Hon kom från ingenstans.

Sedan gick en förbluffad Malou Prytz, 15, direkt till final i Melodifestivalen.

– Jag blev helt chockad. Jag tänkte: sa de fel namn? säger hon.

Malou Prytz tokskrällde i Melodifestivalens andra deltävling i Malmö i går.

Den tidigare okända 15-åringen gick raka vägen till final med låten ”I do me” tillsammans med den favorittippade duon Liam ”Liamoo” Cacatian Thomassen och Hanna Ferm och slog ut veteraner som Jan Malmsjö och Andreas Johnson.

När vinstbeskedet kom trodde hon inte sina öron.

– Jag tänkte: sa de fel namn? Jag blev helt chockad för jag trodde inte ens jag skulle gå vidare till de fem bästa. Jag är mållös. Jag vet inte egentligen vad man tänker. Händer det ens? Är det ens möjligt? Att jag står på den här scenen, att jag ska till final. Det är så många tankar, säger hon.

”Fantastisk känsla”

Hur känns det i kroppen?

– Det är helt omöjligt att beskriva. Det är en helt fantastisk känsla, jag är helt mållös. Jag är mer än förvånad. Det är svårt att samla sig nu efter detta. Jag är bara helt galet tacksam över alla röster jag fått och alla i teamet och allting.

Vad tror du tv-tittarna gillade?

– Kanske att låten är medryckande och sätter sig på hjärnan. Den har i alla fall satt sig på min hjärna.

De kanske gillade dig också?

– Ja.

Kommer från Ryd i Småland

Malou Prytz kommer från det lilla samhället Ryd i södra Småland och har aldrig sjungit för en så här stor publik tidigare.

När hon bara var tre år gammal upptäckte hennes mamma att hon kunde sjunga och som nioåring vann hon sin första talangtävling. Sedan dess har hon tävlat i många fler och vunnit både ”Lilla Song Contest” på Östersjöfestivalen i Karlshamn och ”Stjärnskott” i Trelleborg. De senaste året har hon samlat på sig några tusen följare i sociala medier, där hon regelbundet publicerat klipp på sig själv där hon sjunger.

Malou Prytz, Hanna Ferm och Liamoo jublar över sina finalplatser i Melodifestivalen.
Foto: Robin Lorentz-Allard
Malou Prytz, Hanna Ferm och Liamoo jublar över sina finalplatser i Melodifestivalen.

Malou går första året i gymnasiet med inriktning ekonomi och har under medverkan i Melodifestivalen skött skolan på distans. Tack vare stöttande lärare har hon kunnat skicka in vissa uppgifter i efterhand och komplettera det hon missat.

Coachats av Ace Wilder

15-åringens låt ”I do me” är bland annat skriven av artisten Isa Tengblad som tävlade i Melodifestivalen 2015 och 2016. Inför framträdandet har hon coachats och fått koreografi av Melodifestival-artisten Ace Wilder.

Efter direktsändningen hyllades Malou av programledarparet Sarah Dawn Finer och Marika Carlsson.

– Framför allt vill jag säga: oj vad hon sjunger bra. Perfekt i sin pitch. En låt skriven av fyra brudar är roligt för tävlingen. Och att hon säger i sitt vykort att hon är en person på scenen och en privat. Det var nog många tjejer som fick sig en tankeställare där hemma. Fint att en ung tjej visar det, det betydde nog något även för rösterna, säger Sarah Dawn Finer och fortsätter:

– Otroligt häftigt att vi har en program med bredden från en 86-åring till en 15-åring som är med och tävlar på samma premisser.

Liamoo och Hanna Ferm var förhandstippade att ta sig till final hela veckan, men vågade inte ta en vinst för given. När det stod klart att duon gått vidare kämpade Hanna mot tårarna.

– Jag är rörd. Vi har försökt hållas borta från vad folk tror för vi har tänkt att det inte spelar någon roll. Men efter vårt framträdande var vi jättestolta över oss själva, säger Hanna Ferm.

– Klart att vi hållit tummarna att detta ska hända, säger Liamoo.

Resultat deltävling 2 i Malmö

Till final:

Malou Prytz ”I do me”

Hanna Ferm och Liamoo ”Hold you”

Till andra chansen:

Vlad Reiser ”Nakna i regnet”

Andreas Johnson ”Army of us”

Utslagna:

Margaret ”Tempo”

Jan Malmsjö ”Leva livet”

Oscar Enestad ”I love it”

Publicerad:

LÄS VIDARE