Per Gessle tävlar – i norska Mellon

Skrivit låttext till Charla K – tävlar mot Alexander Rybak om en plats i Eurovision

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 5

Per Gessle mot Alexander Rybak.

Den svenska stjärnan möter Eurovision-vinnaren i Norges motsvarighet till Melodifestivalen.

– Jag är både stolt och glad, säger Gessle i ett uttalande.

LÄS VIDARE

Det är supervärvningen som Christer Björkman drömt om. Men Melodifestivalen får se sig snuvad på Per Gessles medverkan i den svenska tävlingen.

I stället har den svenska stjärnan valt att skriva en låt till den norska uttagningen till Eurovision song contest, NRK:s Melodi grand prix.

Det avslöjades under måndagen tillsammans med hela den norska artist- och låtskrivaruppställningen till årets tävling.

Tävlar mot Alexander Rybak

Per Gessle har tillsammans med Alex Shield och artisten Charla K skrivit bidraget ”Stop the music” som kommer att tävla om att få representera Norge i Eurovision i maj.

Gessle står som låtens textförfattare.

– Charla K skriver låtar också. ”Stop the music” är en fantastisk skapelse som hon komponerat tillsammans med Alex Shield. Jag är både stolt och glad över att ha fått skriva texten, säger Per Gessle i ett uttalande.

– Nu hamnade vi helt plötsligt i Norge. Och i Melodifestivalen. Livet är fullt av överraskningar. Otroligt roligt.

Även Alexander Rybak, som vann Eurovision song contest 2009 med superhiten ”Fairytale” är tillbaka i den norska uttagningen. Rybak har tidigare sagt att han aldrig skulle ställa upp igen, men nu ställer han ändå upp i Melodi grand prix igen, med egenskrivna låten ”That’s how you write a song”.

– Sedan sist känner jag att jag har blivit lugnare och lärt mig att värdesätta saker. Och är det något jag värdesätter så är det att bli inbjuden till Norges största musikfest, säger Alexander Rybak under NRK:s direktsända presskonferens.

Skrev åt Lena Philipsson

Charla K, eller Charlotte Kjaer som hon egentligen heter, har tävlat i den norska versionen av talangsåpan ”X Factor” 2009 och också en gång tidigare i Melodi grand prix, 2013 som en del av gruppen Shackles.

Efter att ha flyttat till Stockholm signades hon 2016 till Per Gessles skivbolag Space Station 12.

– Charlotte är en naturbegåvning som har den där unika talangen att man lyssnar på henne vad hon än sjunger, säger Per Gessle i uttalandet.

På 1980-talet ställde Per Gessle upp som låtskrivare i Melodifestivalen två gånger. Dels 1980 när Lasse Lindbom kom sist med ”För dina bruna ögons skull” som Per Gessle skrivit texten till. 1986 gick det bättre när Lena Philipsson tävlade med ”Kärleken är evig” och kom tvåa. Även då hade Gessle skrivit låttexten.

NRK sänder Melodi grand prix den 10 mars, samma dag som Melodifestivalens final på SVT. Låtarna som tävlar i Norge går redan att lyssna på via NRK:s sajt.

Publicerad: