Melodifestivalen

SCHLAGERN PRESENTERAS AV

Mimi Werners revansch: ”Har inte makt att styra”

Av: 

Andreas Hansson

MELODIFESTIVALEN

GÖTEBORG. Det stormade kring Mimi Werners bidrag.

Men efter nervpärsen fick hon revansch och tog sig till Andra chansen.

– Man har inte makt över vad som händer, säger Mimi Werner.

Det stormade kring Mimi Werner, 27, sedan det kom fram att hennes låt skrivits av bland andra Linda ”Miss Li” Carlsson, 35, som enligt egen utsago inte hade känt till att hennes låtutkast blivit en färdig låt som skickats in till Melodifestivalen.

Under veckan har Mimi Werner och hennes skivbolag duckat frågorna om varför artistens medverkan mörkats under pseudonymen ”Niki Niki”. Trots upprepade frågor har de inblandade vägrat svara på spelet bakom medverkan.

Men efter Melodifestivalens andra deltävling kunde Mimi Werner pusta ut. Hon gick till andra chansen, som vissa av oddsen hade förutsett.

– Jag är så himla glad, allt gick som det skulle. Jag hade hoppats på just Andra chansen så jag är så tacksam att det blev det, säger hon.

Plågsam väntan

Men väntan i greenroom blev en plågsam nervpärs.

– Det var jobbigt, då har man gjort vad man kan, sedan har man inte makt att styra vad som händer, säger hon.

Efter resultatet kastade hon sig om veckans andra Andra chansen-artist, Margaret, 26.

– Jag var helt otroligt glad och tacksam. Man tänker på alla som röstat och ställt upp, mormor som står här borta och släkten med fina skyltar.

Hennes pojkvän, artisten Kjell ”Brolle” Wallmark, 36, spelade föreställning till 20:30 i Stockholm och satte sig sedan i bil till efterfesten i Göteborg.

– Han är på väg, det är jättekul att han kommer. Han har pushat mig jättefint och stöttat mig mellan sina spelningar. Vi har ringt, sms:at och pratat på Facetime. Nu blir det mys på hotellet ihop.

ANNONS EXTERN LÄNK

Upptäck höstens nyheter från Carin Wester – handla hos Åhléns här

Åhléns

Publisert:

LÄS VIDARE

Så bra är bidragen i Mello-deltävling 2

ÄMNEN I ARTIKELN

Melodifestivalen

Mimi Werner