Liamoo fick sjunga om efter kaos på repet– men inte Renaida

Björkmans hårda ord: ”Upp till henne att leva med”

Av: Andreas Hansson, Cecilia Wugk, Linn Elmervik

Publicerad:
Uppdaterad:

SOLNA. Genrepet slutade i ljudkaos för både Liamoo och Renaida.

Men medan Liamoo fick göra om sitt framträdande, tvingades Renaida nöja sig med sitt.

– Hade hon upplevt att det var ett problem skulle hon brutit själv, säger Christer Björkman.

Ljudkaoset var ett faktum under genrepet av Melodifestivalfinalen i Friends arena i kväll.

Liamoo, 20, tvingades göra om hela sitt framträdande efter att både bild och ljud havererat under de första sekunderna av låten ”Last breath”.

Anledningen? Bristerna i ljudet skulle kunna påverka den internationella juryn, som delar ut sina poäng utifrån prestationen på genrepet.

Tävlingsgeneralen Christer Björkman tog beslutet mitt under genrepet efter att Liamoos skivbolag slagit larm.

– Vi fick rapport om att det hade varit ett ljudproblem och jag gick och lyssnade i sändningsbussen, men kunde inte uppfatta det. Sedan fick jag fler detaljer från numrets ljudansvariga och visade det för vårt a-ljud. De sa att eftersom det är i början av låten så kan det ha en påverkan på hur juryn uppfattar den. Då stoppade jag utskicket av bidraget, säger han.

Ljuddosan lossnade

Först då fick Liamoo själv information om strulet.

– Allting funkade jättebra för mig, det var tekniska problem för de andra. Jag hade kul som vanligt. Det var kul att få göra det igen, jag älskar det, det är det jag lever för, säger han.

Han genomförde framträdandet igen utan problem.

Samtidigt upplevde Renaida kaoset i realtid. Mitt under framträdandet lossnade hennes dosa till medhörningen av ljudet från sitt fäste i kläderna. Under resten av låten tvingades hon dansa med den och sladden i handen.

– Det var lite jobbigt. Jag kände att det påverkade framträdandet lite såklart, eftersom jag var tvungen att tänka på det helt plötsligt. Jag ska börja häfta fast den för det där var inte kul, säger hon.

”Upp till henne att leva med resultatet”

Men medan Liamoo fick göra om sitt framträdande, fick Renaida ett stenhårt besked från Christer Björkman. Hennes show gällde.

– Hade hon upplevt att det var ett problem skulle hon sagt till och brutit själv. Har man väl gjort klart är det upp till henne att leva med resultatet av det. Artisterna får reda på redan under första deltävlingen att det enda som man måste tala om för oss, det är om det händer något med medhörningen, säger han.

1 av 3 | Foto: Robin Lorentz-Allard
Liamoo.
Publicerad:

LÄS VIDARE