Eva Dahlgren om Trump: ”Jag är rädd”

Berättar om oron över USA:s nya president

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Jessica Gow/TT
Eva Dahlgren och Efva Attling.

MUSIK

Eva Dahlgren är inte ett fan av president Donald Trump.

Hon är både ledsen och arg över den uppdelning mellan människor hon upplever nu finns.

– Jag är rädd för vad som kommer hända, säger hon i ”USApodden”.

Bara timmar efter att Donald Trump svurits in som president försvann flikarna om klimatförändringar och rättigheter från HBTQ-personer från Vita husets hemsida.

Artisten Eva Dahlgren bor mestadels i Stockholm men har även en bas i New York. I det senaste avsnittet av ”USApodden” i SR berättar Dahlgren om sitt missnöje över president Donald Trump och hans politik.

– Jag är väldigt upprörd och ledsen över den här uppdelningen som det har blivit mellan människor och den ilska som finns. Att hela tiden se Trump och hans kommentarer och hur han för sin politik med att nedvärdera andra människor och på något sätt få landet i två olika delar är det jag känner är det värsta, säger hon i podcasten.

”Blev förnedrade”

Enligt Dahlgren har bemötandet när hon och frun Efva Attling reser in i USA förändrats mycket under de senaste åtta åren.

– Förut när jag och Efva skulle in i landet kunde det ibland ske att de sa att ’ni ska inte tro att ni är gifta här’. Vi fick inte gå in tillsammans och fick skriva på två olika tullpapper. Allt det där som familjer inte behöver göra men vi var tvungna att göra det och blev riktigt förnedrade. Och skulle stå där och skämmas, säger hon och fortsätter:

– Sen kom den nya lagen och nu är det bara ’wow, vad härligt. Ni är gifta? Grattis, hur länge då?’. Det är en helt annan vänlighet. Och jag är rädd för vad som kommer hända, säger hon.

Publicerad:

LÄS VIDARE