Mejla

Natasha Azarmi

Extremt proffsigt av Ingrosso och Sandman

Den gemensamma turnén är genomgående underhållande

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: CAROLINA BYRMO
Benjamin Ingrosso och Felix Sandman

KONSERT Benjamin Ingrosso och Felix Sandman var de stora höjdpunkterna i årets Melodifestival.

Deras gemensamma turné är genomgående ursnygg och underhållande.


Benjamin Ingrosso

Felix Sandman
Turnépremiär: Louis de Geer, Norrköping. Publik: Inte fullsatt tyvärr. Längd: 1 timme och 45 minuter. Bäst: ”Lovisa” och ”Every single day” med Felix Sandman. ”If this bed could talk” och ”Behave” med Benjamin Ingrosso. Sämst: Personer som skrattar högt under känslosamma mellansnack.


NORRKÖPING. Benjamin Ingrosso och Felix Sandman gjorde båda succé i Melodifestivalen i våras. Sandman slutade på en andraplats med sin hudlösa kärleksballad ”Every single day” och Ingrosso tog hem kalaset med sin ursnygga pophit ”Dance you off”.

Sällan har två lika värdiga bidrag tävlat i toppen.

Men det var deras unika vänskap som gjorde störst avtryck. Att se dem kramas i eufori efter Ingrossos vinst var gripande och duon hyllades unisont i sociala medier.

Det kändes därför självklart när artisterna meddelade att de skulle åka ut på turné ihop. Båda har dessutom hunnit släppa lovande debutalbum i veckorna.

De intar scenen var för sig med Felix Sandman först ut.

Han berättar om sitt personliga debutalbum, hur den handlar om hans emotionella bergochdalbana som vi ska få åka med på i kväll.

”Trouble” som följer är oerhört stark och tränger rakt in.

Efteråt får han sällskap av gitarristen Gustav Jonsson. Tillsammans kör de en akustisk version av ”Lovisa”, en hjärtskärande höjdpunkt från albumet.

Låttexten vandrar förbi på bakgrundsskärmen och det är som att läsa blottande utdrag ur Sandmans dagbok. I kväll kommer orden till liv med hjälp av hans träffsäkra sång.

I tv-rutan var Felix Sandman sparsam med koreografi och scenshow. Nu rör han sig självsäkert, dansar ledigt och leker skickligt med mikrofonstativet. Vid ett tillfälle sparkar han ned den i frustration när han sjunger om sin hjärtesorg.

Under storslagna nummer som ”Everything is great” och ”Hands on you” känns det som att stå mitt i en fullproppad arena. Publiken – barn som föräldrar – dansar och jublar. 19-åringen tar tag i de utsträckta händerna på första raden.

Sedan kör han ”Every single day”. Sandman går ut i publiken och vandrar mellan stolsraderna innan han ställer sig i mitten. I kväll blir låten ännu mer känslosam när publiken sjunger tillbaka till honom.

Benjamin Ingrosso går på direkt efteråt och inleder med sin ”Dance you off”. Jubel och skrik avlöser varandra.

”Jag kommer från en ganska välkänd familj så jag har fått mycket möjligheter men också behövt bevisa mig”, säger han innan låten ”Spotlights”. Avslappnat sätter han den ena svåra falsetten efter den andra.

1 av 2 | Foto: CAROLINA BYRMO
Benjamin Ingrosso

Det bör poängteras att Benjamin Ingrosso och Felix Sandman är två helt olika artister. Där Sandman går på känsla är Ingrossos nummer mer polerade.

När 21-åringen står på scen ser det ofta ut som i en musikvideo. Under ”All I see is you” är han en fullfjädrad popstjärna när han rör sig med både känsla och självsäkerhet.

Likaså i ”Behave” och ”So good so fine when you're messing with my mind” – två av årets snyggaste svenska låtar.

Men i kväll bjuder även Ingrosso på starka känslor.

Han sätter sig vid pianot och frågar om någon i publiken varit kär. De väldigt unga fansen jublar och deras föräldrar skrattar till.

Artisten berättar om när hans förhållande tog slut och att han efter lång tid lyckades skriva balladen ”If this bed could talk”. Han sjunger ärligt om att inte kunna gå vidare. Mobiltelefonerna lyser upp salen.

När Benjamin Ingrosso och Felix Sandman avslutar med duetten ”Tror du att han bryr sig” skakar salen av både jubel och allsång. De stannar upp och kramar om varandra i eufori.

Av: Natasha Azarmi

Publicerad:

LÄS VIDARE