Avicii hade nytt album färdigt: ”Bästa på år”

Av: Josefine Holmqvist

Publicerad:
Uppdaterad:

Avicii hade ett album som var färdigt att ges ut, det uppger chefen för hans skivbolag, Neil Jacobson, för tidningen Variety.

Det är ännu oklart vad som kommer att hända med de nya låtarna.

– Jag har ingen aning, jag kommer att sätta mig ned och prata med familjen när alla väl har fått en chans att andas in igen, säger Neil Jacobson i intervjun.

Han säger också att det är Aviciis bästa musik på flera år.

I en intervju med Variety berättar chefen för skivbolaget Geffen Records att Tim ”Avicii” Bergling hade slutfört sitt arbete med ett nytt album.

Det är i nuläget oklart vad som ska hända med de nyproducerade låtarna:

– Jag har ingen aning. Jag kommer att sätta mig ned och prata med familjen när alla väl har fått en chans att andas igen. Jag hoppas på att få råd från familjen så att vi kan komma fram till vad Tim hade velat att vi skulle göra, säger Neil Jacobson till tidskriften.

1 av 17 | Foto: Thomas Johansson
Summerburst i Göteborg 2015.

Pratade om gästartister

Neil Jacobson säger också att han pratade med den svenska världsartisten bara två dagar innan han gick bort. Enligt skivbolagschefen pratade de då om vilka gästartister som eventuellt skulle kunna vara med på den nya plattan.

– Tim hade en lista på personer som han hoppades att vi kunde få med på skivan. Det var faktiskt det sista vi pratade om, säger han.

Under sina sista månader arbetade och spelade Tim ”Avicii” Bergling med flera svenskar som Jocke Berg från Kent, Vincent Pontare och Carl Falk.

Efter beskedet om hans död hyllade många artister, både svenska och internationella sin musikkollega.

”Hans bästa musik på många år”

Neil Jacobson menar också att ”det ärligt talat var Aviciis bästa musik på många år”, och att artisten var inspirerad och exalterad över arbetet med albumet.

– Vi hade en månad av finslipning bakom oss. Vi var faktiskt tvungna att sätta stopptider för sessionerna eftersom Tim kunde arbeta 16 timmar i sträck, vilket låg i hans natur. Du var tvungen att dra ut honom: ”Tim, kom igen. Gå och lägg dig. Vila upp dig”. Det är en tragedi detta. Vi har denna otroliga, magiska musik, säger skivbolagschefen.

På frågan om Avicii var en perfektionist och arbetsnarkoman svarar Neil Jacobson att det stämmer.

– Allt detta. Allt är rätt. Allt hänger ihop. Han var högpresterande, arbetsnarkoman och en perfektionist.

Tim Bergling blev 28 år.

Publicerad:

LÄS VIDARE