De vet du om kritiken: ”Det bästa vi vet”

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

MUSIK

Efter mellosuccén. Nu är De vet du aktuella med ny låt.

Och de struntar i vad andra tycker.

– Jag undrar hur många guldskivor han har?, säger Johan Gunterberg om kritiken de fick av Nöjesbladets krönikör Markus Larsson under Melodifestivalen.

På onsdagen släpper De vet du musikvideon till sin nya singel ”Som MJ (Beatörta). Johan Gunterberg beskriver låten som en hyllning till kungen av pop, Michael Jackson, och alla som vill vara som honom.

– Alla känner någon som alltid skulle hålla på att göra moves som Michael Jackson. De tog det som sin roll. Vi tycker sådana typer är roliga, säger Johan Gunterberg.

Låten är den första sedan succén med ”Road trip” i Melodifestivalen, där gänget, bestående av Johan Gunterberg, Christopher Martland, Tor Wallin, och den ständigt halvnakne DJ Hunk, tog sig till Andra chansen.

Bandet, som tidigare gjort sig ett namn på Youtube, fick i och med mellon ett stort folkligt genomslag. Med det kanske också förväntningarna ökar, men Johan Gunterberg känner ingen press.

– Nej, mindre. Om vi tycker det är kul att göra något så gör vi det. Så får andra tycka vad de vill. Men det är klart att vi tycker det är roligt om folk gillar det.

Dissades i Melodifestivalen

Inför mello sågade Nöjesbladets Markus Larsson De vet du:s bidrag.

”Vad ska man säga om gruppens bidrag, shownumret ”Road trip”?
Jämfört med detta är Samir & Viktor ledamöter i Svenska akademien”, skrev Larsson bland annat.

– Jag undrar hur många guldskivor han har?, säger Johan Gunterberg skämtsamt.

– Jag tycker det var rätt roligt faktiskt. Han gjorde ju en genomgång av vårt nummer, sekund för sekund, och det tyckte vi var roligt, det kan vi ta.

Det han däremot inte gillar är när kritiker inte är pålästa.

– Någon satte betyg på vårt nya album och sa att det var ett samlingsalbum, när det egentligen innehöll sju nya låtar. Är man inte påläst ska man inte ge kritik. Men är man det är kritik det bästa vi vet, säger Johan Gunterberg.

– Vad jag vet är Markus Larsson påläst.

Publicerad:

LÄS VIDARE