Liverecensioner

Benjamin Ingrosso är en exemplarisk liveartist

Av: 

Natasha Azarmi

Benjamin Ingrosso.
Benjamin Ingrosso.

MUSIK

Betyg: 4 av 5 plus

Benjamin Ingrosso

Plats: Fållan, Stockholm. Publik: 2000 (utsålt). Längd: En timme. Bäst: ”Tänd alla ljus” och ”All night long (all night)”. Sämst: Ljudet i lokalen är inte alltid det bästa.KONSERT Benjamin Ingrosso slösar ingen tid när han gör sin första spelning på tre år. Med hjälp av sina mest dansanta hits visar han sina främsta styrkor som både popstjärna och liveartist.

Det är nästan förvånande att han står just här i kväll, på en scen framför tvåtusen personer. Benjamin Ingrosso har blivit så folklig att han enkelt hade kunnat ta sig an Hovet eller Avicii Arena ett stenkast bort.

– Det är så många människor här, det är så sjukt, säger han ändå och lägger till att han varit rädd för att ingen skulle komma.

På många sätt är det just här som Ingrosso är som bäst, på en svettig klubbscen med strålkastarna rakt i ögonen. I kväll får 24-åringens mest dansanta material stå i fokus. Ingrosso bjuder på ett slags greatest hits-samling där låtarna avlöser varandra.

Energin är på topp när Benjamin Ingrosso gör sin första spelning på tre år.

Han börjar i funkiga ”I found you” för att direkt gå över till lika fartfyllda ”Paradise”. Och så fortsätter det. ”Tror du att han bryr sig”. ”Dance you off”. ”The dirt”. Ibland undrar man hur både han, bandet och publiken orkar.

Ingrosso besitter en stjärnglans som branschen inte är direkt bortskämd med. Han rör sig ledigt från ena änden av scenen till den andra och alla i den fullpackade lokalen hänger automatiskt med. Från scenen bjuder artisten på höftvickande, ögonkontakt och spontana danssteg. Publiken svarar med att slänga armarna i luften, hoppa upp och ner och skrika ut i allsång.

Energin är på topp när Benjamin Ingrosso gör sin första spelning på tre år.

Att det är artistens första spelning på tre år kan förklara överflödet av energi från både honom och fansen. Det är trångt, svettigt och lokalen överöses av ett konstant jubel.

Den enda gången som Ingrosso drar ner på tempot är under sårbara ”I’ll be fine somehow”. Han berättar att det är den låt som får följa med på varje spelning, oavsett om han spelar på klubb eller med en orkester. Publiken sjunger med och tar i tills de nästan överröstar huvudpersonen på scen. ”Wow!”, utbrister när han låten tar slut.

Energin är på topp när Benjamin Ingrosso gör sin första spelning på tre år.

Men konserten får sin klara höjdpunkt under ”Så mycket bättre”-tolkningen av Silvana Imams ”Tänd alla ljus”. Energin är överväldigande när Benjamin Ingrosso rör sig skickligt mellan skryt och självdistans. Och han har all rätt att skryta.

Som både popstjärna och liveartist är han fullkomligt exemplarisk.


Följ Aftonbladet Musik på Facebook för full koll på allt inom musik

ANNONS

Bikinis, klänningar och strandkläder. Fynda sommarmode på Ellos sommar-rea!

Extern länk från Ellos

Till kampanjen!

Energin är på topp när Benjamin Ingrosso gör sin första spelning på tre år.
Publisert:

LÄS VIDARE

Tre spelningar för Benjamin Ingrosso

ÄMNEN I ARTIKELN

Liverecensioner

Musikrecensioner

Musik

Benjamin Ingrosso

Pop