Linkin Park-sångaren Chester Bennington är död

Chester Bennington, sångare i rockbandet Linkin Park, har gått bort.

Han hittades död i en bostad i Los Angeles på torsdagen. Dödsfallet behandlas som ett misstänkt självmord.

Han blev 41 år gammal.

Linkin Park-sångaren Chester Bennington är död.

Han hittades död på torsdagen i en privatbostad i Los Angeles, uppger poliskällor för TMZ. Dödsorsaken rapporteras vara självmord.

Enligt Los Angeles Times ska räddningstjänsten fått ett larmsamtal gällande en man med hjärtstopp strax efter klockan 09.00 på morgonen, lokal tid.

Dödsfallet bekräftas av en rättsläkare i Los Angeles, rapporterar AP på Twitter.

Brian Elias, chef för rättsläkarmyndigheten i staden, berättar vidare för nyhetsbyrån att fallet behandlas som ett misstänkt självmord.

Kämpat mot drogerna

Bandmedlemmen Mike Shinoda uppger på Twitter att ett officiellt uttalande från Linkin Park är att vänta.

På torsdagsmorgonen släppte Linkin Park sin nya musikvideo, och bandet hade en fotografering inplanerad senare under dagen, rapporterar TMZ.

Enligt sajten ska Chester Bennington ha haft alkohol- och drogproblem under en period. Han ska även ha blivit förkrossad när nära vännen Chris Cornell, 53, sångare i Soundgarden, hittades död i maj tidigare i år. Han skrev då öppenhjärtigt om sorgen i ett brev till Cornell på Twitter.

Linkin Park spelade senast i Sverige under Bråvallafestivalen den 29 juni. Chester Bennington bjöd då upp Blindside-sångaren Christian Lindskog på scenen. Tumba-baserade Blindside har tidigare varit förband åt det amerikanska bandet på turné.

Värvades till Linkin Park 1998

Chester Bennington föddes 1976 i Arizona, USA, och är mest känd för sin prestation som sångare i Linkin Park. Han har även verkat som sångare i bandet Dead by Sunrise.

Linkin Park sökte ny sångare 1998, efter problem med att få skivkontrakt. De skickade en demo till Chester Bennington och bad honom sjunga in den. Sedan dess var Bennington bandets sångare.

Det var även Bennington som kom på just namnet Linkin Park. Från början hette bandet Xero, men döpte sedan om sig till Hybrid Theory. På grund av en copyrighttvist tvingades de dock att byta, varpå Bennington föreslog ”Linkin Park” – en referens till Lincoln Park i Santa Monica, som han brukade köra förbi.

Världsframgångar

Linkin Park har haft stora framgångar världen över, med hits som ”Crawling”, ”In the end”, ”Numb” och ”Faint”. Deras skiva ”Meteora” är ett av musikhistoriens bäst säljande album. Debutalbumet ”Hybrid Theory” har sålts i över 30 miljoner exemplar världen över sedan det släpptes i oktober 2000.

Hitsingeln ”What I’ve done” användes även i filmen Transformers.

Chester Bennington var gift två gånger och lämnar efter sig sex barn. Han blev 41 år gammal.

En lyckad festivalanpassning av Linkin Park
Publisert:

LÄS VIDARE