Linkin Park

Chester Bennington förd till sista vilan

Av: 

Mathilde Albinsson

ROCKBJÖRNEN

På lördagen fördes Chester Bennington till sista vilan av sin familj och närmsta vänner.

Han begravdes under en privat ceremoni nära sitt hem i Palos Verdes i Kalifornien, USA.

Begravningen övervakades av polis, skriver TMZ.

Linkin Park-sångaren Chester Bennington hittades död i hemmet den 20 juli. Han blev 41 år. På lördagen, drygt en vecka senare, fördes han till sista vilan av familjemedlemmar och de närmaste vännerna, rapporterar TMZ.

Hundratals personer närvarade på lördagseftermiddagen, lokal tid, under en privat ceremoni vid South Coast Botanic Garden, som ligger nära hans hem i Palos Verdes, Kalifornien.

”Tack Chester”

Många av de närvarande var musiker som hade spelat eller turnerat med Chester Bennington. Även bandmedlemmarna i Linkin Park deltog i ceremonin.

Var och en av gästerna bar ett gult armband med Chesters namn på samt ett kort liknande de VIP-pass som delas ut till fans och press i samband med konserter.

”Det var en vacker begravning. Tack Linkin Park, tack Chester. För allt”, skriver Austin Carlile, förre sångaren i bandet Of Mice and Men, på Instagram.

Polis bevakade

Begravningen övervakades av polis, då familjen hade bett om en privat ceremoni, skriver TMZ.

Fansen har dock fått möjlighet att hedra sångarens minne på annat sätt – över hela världen har fans upprättat olika minnesstunder för honom samt skapat en lista med en sammanställning över samtliga tillfällen. Mike Shinoda, medlem i Linkin Park, delade listan på sociala medier på fredagen.

Chester Bennington dödsorsak var självmord.

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA på böcker: Fynda semesterns bästa läsning till kampanjpris här!

Shop

Publisert:

LÄS VIDARE

Chester Benningtons fru: ”Hur ska jag gå vidare?”

ÄMNEN I ARTIKELN

Linkin Park