Kristian Täljeblad om nya sommarplågan: ”Hoppas det här blir vändningen”

Av: Filip Joelsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Släpper låt om att ”festa mera”

1 av 4

Den forne Paradise Hotel-deltagaren Kristian Täljeblad går i Samir & Viktors fotspår.

Nu hoppas norrlänningen att hans sommarlåt ska få karriären att ta fart.

– Drömmen är världsdominans, säger Täljeblad.

För två år sedan gjorde han sig känd som ”sköna killen" i TV3:s ”Paradise Hotel” och i våras var han tillbaka i tv-rutan i ”Realitystjärnorna på godset”.

Nu släpper Kristian Täljeblad, 25, en sommarlåt om att ”festa mera”.

– Det är klart att min medverkan i tv har varit en medveten språngbräda, men målet och drömmen har alltid varit att hålla på med musik, säger han.

Hoppas att karriären tar fart

Täljeblad lever ungkarlslivet i Umeå. I våras blev han singel efter en längre tids av- och på-förhållande med flickvännen, och sedan dess har fokus legat på ingen annan än honom själv.

– Jag bor på mina 45 kvadrat, har en armlängds avstånd till diskmaskinen, tv:n och mina gitarrer och njuter av att får vara själv, säger han.

Till vardags jobbar han i en butik i Umeå, men inte länge till, hoppas han.

– Jag blev precis signad av Warner Music och vem vet, min nya låt kanske blir succé.

Nya singeln heter ”Allting i denna bar” och handlar precis som titeln antyder om att beställa drinkar i en bar och att festa.

Den här låten är ju tänkt som en ”sommarplåga”. Borde den inte släppts tidigare?

– Jo, det borde den. Men det är sånt som händer i musikindustrin i dag. Men med Spotify och sånt tenderar låtar att få fart snabbt, säger en trots allt optimistisk Täljeblad.

Kändisspäckad video

Singeln släpps tillsammans med en musikvideo som gästas av en salig blandning kändisar.

Youtube-profilen och programledaren William Spetz, dokusåpa- och Let's Dance-deltagaren Isabel Adrian och tv-nörden Tore Kullgren är några av dem.

Alla kontaktades av Täljeblad själv.

– Jag ringde runt och frågade om de ville vara med helt enkelt. En del var rädda för att sjunga, så det fick bli att de mimade i stället, säger han.

Vad händer framåt då?

– Nu hoppas jag att karriären tar fart så att jag kan ägna mig åt musiken på heltid. Drömmen världsdominans, men att vara svensk popstjärna skulle inte vara helt fel det heller.

Publicerad:

LÄS VIDARE