Mäktig Skäringer, irländska barnamord och danska bröder på kollisionskurs

Av: Karolina Fjellborg

Publicerad:
Foto: Netflix/BBC/C More.

VECKANS STREAMINGTIPS Mia Skäringers ”No more fucks to give” läggs ut på Netflix. SVT bjuder på en tragisk mordgåta i ”Dublin murders”. Och Ardalan Esmaili spelar en riktigt tung snubbe i snygga danska ”Blodsbröder”.

No more fucks to give


Mia Skäringers scenshow ”No more fucks to give”, regisserad av Helena Bergström, blev efter sin premiär 2018 en enorm succé, med över 300 000 besökare. Och nu är det så fint ordnat att alla vi som ändå inte såg den live kan se den på Netflix. Det är två timmar och 20 minuter skarp och ogenerad feminism där vemod och ilska blandas med musik och humor. Driften med manliga så kallade genier ur kultursfären är oerhört rolig – berättelserna om övergrepp blytunga. Ju fler som inte känner igen sig i alla de känslor och upplevelser av patriarkatet som Skäringer pratar om desto bättre, så klart – men kan man inte relatera till helheten måste man ha gått med skygglappar genom livet. Mäktigt.
Netflix. Premiär på onsdag


Dublin murders


Stilig, atmosfärrik och psykologiskt tung irländsk spänning efter de två första av Tana Frenchs ”Dublin murder squad”-böcker; ”In the woods” (”Till skogs”) och ”The likeness” (”Okänt offer”). Av Sarah Phelps, som tidigare har gjort flertalet fina Agatha Christie-filmatiseringar för BBC. Killian Scott och Sarah Greene har ett mycket karismatiskt samspel som poliskollegorna Rob Reilly och Cassie Maddox, som utreder ett mord på en 13-årig flicka som verkar ha kopplingar till ett fall från 80-talet, då tre barn gick in i en skog men bara ett kom tillbaka.
SVT Play. Premiär på lördag


Blodsbröder


En snygg dansk thrillerserie av, med och om bröder, som faktiskt visas i Sverige innan den sänds i hemlandet. Milad, Mehdi och Misam Avaz ligger bakom den, och Andreas och Sebastian Jessen spelar huvudrollerna som två bröder från en stökig familj, som väljer att leva sina liv på varsin sida av lagen efter pappans död. Den ene är en börsmäklare som ger sig in i drogbranschen. Den andre en polis som börjar jobba för en specialgrupp med siktet inställt på knarkhandlarna. Lars Mikkelsen spelar chefen för styrkan och ett par avsnitt in dyker Ardalan Esmaili upp som en snubbe man inte vill bråka med.
C More/TV4 Play. Premiär i dag

Foto: C More/TV4.

Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publicerad:

LÄS VIDARE