Mejla

Karolina Fjellborg

Publicerad:
Uppdaterad:

Madeliefs (br)exit kan visa sig bli en välsignelse

Publicerad:
Uppdaterad:

Bloody awful, är väl vad man kan säga om ”Idols” Englandskväll.
Madelief Termaten fick lämna – men det var fler än hon som borde ha tvingats göra en brexit.

”Tack för allt, England”, var temat för kvällen.

England skulle hyllas för alla superhits som har producerats där, eftersom Storbritannien, eventuellt, snart kommer att lämna EU.

Varje nummer avslutades med att en britt på gatan i ett förinspelat inslag berömde ett nummer han eller hon inte hade sett och uppmanade oss att rösta på personen i fråga. (Eftersom man i dagsläget gärna litar på britters omdömen vad gäller just omröstningar.)

Ett långsökt tema? Ja, en aning kanske. Och med tanke på att den brittiske singer-songwritern Tom Walker samtidigt fanns till hands som gäststjärna kan man ju börja fundera i termer av hönan och ägget.

Vad kom först – den krystade idén eller gäststjärnan?

Sedan kan man ju även diskutera låtvalen.

Anders Bagge och Madelief.
Foto: PETER WIXTRÖM
Anders Bagge och Madelief.

Ja, England har en sjutusan till poplåtskatt som man skulle kunna göra väldigt många fredagsfinaler av. Men med några få undantag var historielösheten flagrant på låtlistan. Som att tacka Hollywood för filmkonsten genom att ögna igenom de senaste årens biotopp.
Men framför allt var deltagarnas insatser tämligen eländiga. Dao Di Ponziano klarade sig fint med Coldplays ”Fix you”, men resten andades inte direkt Storbritanniens finaste.

De var snarare huliganism, dragiga London-lägenheter med svinhög hyra och sjukt låg standard, och 800 tomma kalorier till frukost.

Flera av dem förtjänade att få göra som Storbritannien och lämna gemenskapen, så att säga utan någon blomsterkvast eller några lysande vitsord.

Till slut blev det Madelief Termaten som åkte ut. Vilket inte var jättekonstigt baserat på kvällens skakiga insats (även om jag personligen hade skickat hem Christoffer Hamberg efter hans teatermassaker på George Michael), men samtidigt lite synd eftersom hon ändå har visat större potential än de flesta andra.

Å andra sidan, och som vi vet vid det här laget: Att röstas ut ur ”Idol” på ett ganska tidigt stadium kan vara en välsignelse.

Av: Karolina Fjellborg

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: