Kanal 5 gör svensk version av ”Top gear”

”En av våra största satsningar”

Av: Cornelis Rikken

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: BBC
”Top gear” sändes första gången 1977 men gjordes om 2002 och blev oerhört populärt under ledning av Jeremy Clarkson, James May och Richard Hammond.

Svenska Discovery köper rättigheterna till tv-serien ”Top gear”.

Samtidigt meddelar mediehuset att en svensk version är på gång.

– Programmets popularitet har bara vuxit sig starkare säsong för säsong. Därför känns det extra roligt att vi nu gör en helt ny svensk variant, säger Axel Eriksson, innehållsdirektör på Discovery networks Sweden i ett pressutskick.

Gillar du kombinationen motorer och underhållning? Då är antagligen ”Top gear” tv-serien för dig.

Nu avslöjar Discovery networks Sweden att de har köpt upp rättigheterna till programmet och även spelar in en svensk version av succéserien.

Inspelningen kommer att ske runt om i Norden och drar igång redan i september.

”En av våra största satsningar”

Axel Eriksson, innehållsdirektör på Discovery networks Sweden, säger i ett pressutskick att ”Top gear Sverige” kommer bli en av mediehusets största satsningar.

– Top gear är ett av världens absolut starkaste tv-format som tv-publiken verkligen tagit till sina hjärtan. Programmets popularitet har bara vuxit sig starkare säsong för säsong. Därför känns det extra roligt att vi nu gör en helt ny svensk variant.

Vilka som kommer att programleda serien är fortfarande hemligt men ”några av de största svenska underhållningsprofilerna” utlovas.

Premiär 2020

Den svenska versionen förväntas ha premiär på Kanal 5 och Dplay under 2020 men redan nu kan fansen stilla ”Top gear”-suget.

Från och med i dag finns ett bibliotek med utvalda godbitar från ”Top gear UK” att se på Kanal 5:s streamingtjänst Dplay.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN