Veckans streamingtips

Skarsgård, Sandman och skandinavisk noir

Av: 

Karolina Fjellborg

”The stand”, ”Hjem til jul” och ”Outlier”.
”The stand”, ”Hjem til jul” och ”Outlier”.

TV

VECKANS STREAMINGTIPS Alexander Skarsgård briljerar igen, i Stephen King-serien ”The stand”. Felix Sandman är tillbaka i Netflix norska julmys ”Hjem til jul”. Och ”Outlier” bjuder på nordnorsk noir i fantastisk natur.

”The stand”.

The stand


Stephen Kings tegelsten ”Pestens tid” – om en postapokalyptisk värld där ett virus har slagit ut större delen av befolkningen och överlevarna dras till en god respektive en ond sida – har blivit tv-serie för andra gången. Jag är inte helt såld; man har krånglat till det hela för mycket, och valt ett ”Lost”-liknande upplägg med ett konstant och frustrerande jonglerande av diverse olika tidslinjer. Men i de stunder som den här serien är bra, är den å andra sidan utsökt, och ensemblen är både stor och stark. Och allra bäst är Alexander Skarsgård som den diaboliska figuren Randall Flagg, som bygger sin elaka och dekadenta gemenskap i Las Vegas, och Owen Teague som den lösa kanonen Harold Lauder.
HBO Nordic. Nya avsnitt på torsdagar


”Hjem til jul”.

Hjem til jul


Förra julens feelgood-favorit ”Hjem til jul” är tillbaka med en andra säsong på Netflix – och visst har man det mysigt med norrmännen i de snötäckta, hemtrevliga omgivningarna även den här gången. Johanne (Ida Elise Broch) letar vidare efter kärleken ännu en december, bland både nya och gamla manliga bekantskaper (Felix Sandman är med som det unga svenska charmtrollet Jonas även denna säsong), samtidigt som det traditionella julfirandet är i fara då det knakar i flera av familjens olika relationer, och den stora ensamheten hotar att rulla in över den som är singel. Den som tarvar lyckliga slut får nu sitt, då den här säsongen, till skillnad från den förra, bjuder på en traditionell romcom-final.
Netflix


”Outlier”.

Outlier


Kriminaltorskar och Nordic noir-älskare, här är något för er. I Kristine Bergs och Arne Berggrens ”Outlier” spelar Hanne Mathisen Haga en ung och smart specialist på seriemördarprofilering, som bor och jobbar i London men återvänder till sin hemby i den nordnorska vildmarken när hon får reda på att en ung samisk kvinna har mördats där – eftersom hon är övertygad om att polisen har tagit fel man. Och som tv-traditionen bjuder, leder mördarjakten även till att hon måste konfrontera sina egna gamla demoner. Utpräglat skandinavisk spänning i storslagen natur.
HBO Nordic. Premiär den 27 december


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommar-rea hos Gina Tricot – upp till 70 % rabatt på sommarkläder!

Gina Tricot


Publisert:

LÄS VIDARE

Julens bästa streaming – 30 nya filmer och tv-serier

ÄMNEN I ARTIKELN

Veckans streamingtips

Felix Sandman

Alexander Skarsgård

Netflix

HBO Nordic