Storartat familjedrama, smarrig såpa och otäck Manson-dokumentär

Av: Karolina Fjellborg

Publicerad:
Uppdaterad:
”Succession”, ”Grand Hotel” och ”Charles Manson: Sektens hemliga filmer”.
Foto: HBO/ABC/Fremantle.
”Succession”, ”Grand Hotel” och ”Charles Manson: Sektens hemliga filmer”.

VECKANS STREAMINGTIPS HBO:s ”Succession” gör storstilad återkomst, ”Grand Hotel” bjuder på såpa i 80-talsstil och SVT visar en skrämmande Charles Manson-dokumentär i två delar.

Succession


Brittiske Jesse Armstrongs ”Succession”, om den snuskigt rika, och självförstörande, mediedynastifamiljen Roy, var en av förra årets bästa serier. En både rolig och grym historia som väckte avsmak såväl som empatier, jobbade som satir och tragedi samtidigt, och omedelbart tålde att jämföras med några av HBO:s mustigaste serier någonsin. Tänk den dysfunktionella familjedramatiken i ”Sopranos” och ”Six feet under” i möte med maktkampen och imperiefixeringen i ”Game of thrones”. Nu kommer säsong två, med förnäma förstärkningar som Cherry Jones och Holly Hunter – och den går ut stenhårt med en samling delikata avsnitt som bekräftar seriens storhet och beständighet. Enastående.
HBO Nordic. Säsongspremiär på måndag


Grand Hotel


Har din hjärna fortfarande semester? Släng dig i så fall över den här smaskiga följetongen, som inte ställer några som helst krav på dig som tittare, och är tv-seriemotsvarigheten till en riktigt kladdig strandroman man inte gärna lägger ifrån sig. Stommen från den spanska kostymserien ”Gran Hotel” (som finns på Netflix) är flyttad till dagens Miami Beach, där handlingen kretsar kring människorna – och hemligheterna – på ett stort och lyxigt, familjeägt hotell. 80-talssåpakvaliteter i kombination med klassisk ”Herrskap och tjänstefolk”-dynamik, med bland andra Oscarsnominerade Demián Bichir och Roselyn Sánchez från ”Brottskod: Försvunnen". Bra är det verkligen inte, men inte heller tråkigt.
C More. Premiär på tisdag


Charles Manson: Sektens hemliga filmer


Nu är det exakt 50 år sedan Manson-morden skakade Hollywood och världen, och Charles Manson och hans "familj” avhandlas lite här och där. Den australiensiske skådespelaren Damon Herriman spelar Manson i Quentin Tarantinos film ”Once upon a time in Hollywood” OCH i den andra säsongen av Netflix seriemördarthriller ”Mindhunter”, som båda får premiär nästa fredag. Men redan den här helgen kan man dokumentärfrossa i hemskheterna kring den ökände sektledaren. Viaplays fyrdelade ”Manson's bloodline”, om Mansons barnbarn, har premiär i dag – men min rekommendation är att prioritera ”Charles Manson: Sektens hemliga filmer”, vars två otäcka delar finns på SVT Play.
SVT Play


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publicerad:

LÄS VIDARE