Olle Sarri

Sarri om nya ”Snabba cash”: Över en miljard kan glo på det

Nu har nyinspelade serien premiär på Netflix

Av: 

Jan-Olov Andersson

Olle Sarri i ”Snabba cash”.
Olle Sarri i ”Snabba cash”.

TV

Glöm JW, Jorge och Mrado. Nya Netflix-serien ”Snabba cash” – premiär onsdag 7 april – utspelas i nutid, med nya huvudpersoner.

Som stenrika entrepenören Tomas Storm.

– Han fick inte så mycket pussar och kramar som barn. Och växte inte upp med folk som hade de rätta moraliska kompasserna, säger Olle Sarri, 49, som spelar honom.

Snabba cash” blev ett begrepp, genom Jens Lapidus böcker och Daniel Espinosas, Babak Najafis och Jens Jonssons filmer, åren 2006-2013.

Skådespelare som Joel Kinnaman, Matias Varela, Dragomir Mrsic, Fares Fares, Martin Wallström och Aliette Opheim fick internationella karriärer.
Genom Netflix får tv-serien ”Snabba cash” en publik i hela världen direkt.

– Över en miljard tittare kan glo på det direkt. Det är roligt för jag känner mig stolt över att vara en del av det här, säger Olle Sarri.

Storslagna drömmar

Det är ett stort persongalleri. Tre huvudpersoner är Leya (Evin Ahmad), ensamstående mamma, servitris och kaxig förortstjej med storslagna drömmar. Salim (Alexander Abdallah), förortskille som försöker frigöra sig från de kriminella nätverken. Och Olle Sarris rollfigur Tomas Storm, den stenrika entrepenören som blir intresserad av Leyas förslag till ett startup-bolag.

– Leyas utseende är oväsentligt för honom. Men kaxigheten och hennes uppriktiga attityd slår an starkt. Och han har så mycket pengar, att det vore korkat att inte satsa på henne.

Ur ”Snabba cash”.

Tomas Storm är cynisk och totalt skrupelfri. Lika kriminell som tv-seriens förortsgangsters, men på ett annat sätt. Och Olle Sarri har, inför sitt porträtt av honom, på sätt och vis hämtat inspiration från bekantskapskretsen.

– Jag har några väldigt nära vänner som är riktiga businesstyper. Alltså, dom har inte den här härskarstilen eller jakten på bekräftelse och knarkar inte eller bedrar sina kvinnor som entrepenörerna i norska tv-serien ”Exit”. Men deras stories om andra i den världen… tyvärr överträffar inte Tomas Storms påhitt många av deras historier.

– Jag har bjudit hem dem, lagat middag, serverat vin och whiskey bara för att få höra tugget.

Hyllar regissören

Olle Sarri har bara lovord över för regissören Jesper Ganslandt, som han har jobbat med i tidigare filmer (”vi har tillit till varandra”) och Evin Ahmad, som är den han har flest scener med ur ”förortsdelen” av serien.

Några andra projekt han är inblandad i är så fjärran från våldsamma och spännande ”Snabba cash” som man kan komma.

Ur ”Snabba cash”.

Han spelar pappa till Sunes flickvän i ”Sune – Uppdrag midsommar”, där premiären är uppskjuten på grund av pandemin. Och för tillfället är familjen ofta i Norrland för inspelningen av andra säsongen av tv-serien ”LasseMajas detektivbyrå”.

– Vår dotter Ellen, som är elva år, spelar Maja. I första säsongen fick min sambo Anna Littorin hoppa in i en skurkroll, nu gör jag det. De är tämligen olika rollen i ”Snabba cash”…

ANNONS EXTERN LÄNK

Shoppa sommarens trender hos Gina Tricot - handla här.

Gina Tricot

Läs recensionen av nya ”Snabba cash” på Netflix


Publisert:

LÄS VIDARE

15 heta tv-serier att streama i mars

ÄMNEN I ARTIKELN

Olle Sarri

Snabba cash

Netflix

Evin Ahmad

Jesper Ganslandt