Michelle Obama

Barack och Michelle Obama blir Netflix-producenter

Av: 

Mikaela Somnell

TV

Streamingjätten Netflix skriver på Twitter att USA:s före detta president Barack Obama och hans fru Michelle Obama har ingått ett avtal för att skapa film och serier för deras räkning.

”President Barack Obama och Michelle Obama har ingått ett flerårigt avtal för att producera filmer och serier för Netflix”, står det i tweeten.

Förra presidentparet Barack och Michelle Obama har ingått ett avtal med Netflix för att medproducera filmer och serier åt företaget, uppger Netflix i en tweet.

Paret Obama ska enligt Netflix jobba med att producera både filmer, dokumentärfilmer, serier och doku-serier.

Paret har grundat bolaget ”Higher Ground Productions” under vilket det kommer att produceras innehåll för Netflix, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Vill skapa förståelse mellan människor

"Ett av de stora glädjeämnena under vår tid i samhällets tjänst var att möta så många fascinerande människor från alla håll i livet och att hjälpa dem att dela sina erfarenheter med en bredare publik," säger Barack Obama i pressmeddelandet.

"Det är därför Michelle och jag är så glada att samarbeta med Netflix - vi hoppas att odla och kurera de begåvade, inspirerande och kreativa rösterna som kan främja empati och förståelse mellan människor och hjälpa dem att dela sina historier med hela världen. ”, fortsätter han.

”Har formidabel berättar-förmåga”

Michelle Obama uttalar sig också:

"Barack och jag har alltid trott på att inspireras av berättelser, för att få oss att tänka annorlunda om världen runt omkring oss och att hjälpa oss att öppna våra tankar och hjärtan mot andra".

"Netflixs oöverträffade service är en naturlig plattform för de historier vi vill dela, och vi ser fram emot att starta det här spännande nya partnerskapet."

Ted Sarandos, Netflixs innehållschef, säger i pressmeddelandet att de är ”otroligt stolta över att de har valt att göra Netflix till sitt hem för deras formidabla berättar-förmåga”.

När man kan förvänta sig att se en Obama-produktion på Netflix är ännu oklart.

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte solskydd - handla SPF, munskydd och allt du behöver i sommar här.

MEDS

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE

20 tv-serier du måste se 2019

ÄMNEN I ARTIKELN

Michelle Obama

Netflix

Barack Obama

Ted Sarandos