Iskallt, nattsvart och proffsigt när ”Snabba cash” är tillbaka

Publicerad 2022-09-21

”Snabba cash”.

TV-RECENSION Den andra säsongen av ”Snabba cash” är snäppet vassare än den första.

Men karaktärerna är sällsynt svåra att engagera sig i.

Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Snabba cash

Säsong 2

Av Oskar Söderlund och Jesper Ganslandt, med bl a Evin Ahmad, Dada Fungula Bozela, Ayaan Ahmed, Khalil Ghazal, Ardalan Esmaili, Olle Sarri, Adam Kais.


KRIMINALTHRILLER En vända till med Netflix-varianten av Jens LapidusSnabba cash”-franchise.

Ett år har gått sedan händelserna i den första säsongen.

Tech-entreprenören Leya (Evin Ahmad) tror att hennes bolag precis ska börsnoteras. Men den kufiske investeraren Tomas Storm (Olle Sarri) har baktankar, ekobrottsmyndigheten vittrar blod, och för att rädda sitt eget skinn syltar Leya återigen in sig i gatans gangsterträsk. 

Ett träsk där Leyas sons farbror Ravi (Dada Fungula Bozela) – som för övrigt har en helt obetalbar, nyrik-vulgo klädstil, där franska och italienska lyxloggor ständigt slåss om uppmärksamheten – har en ny, psykopatisk rival i Zaki (Adam Kais).

Ravis högerhand Nala (Ayaan Ahmed) och vänsterhand Osman (Khalil Ghazal) får större utrymme i den här säsongen. Och med som en sorts socioekonomiskt medveten, moralisk kompass är Leyas gamla vän Jamal (Ardalan Esmaili), som är verksamhetschef på skolan där Zaki raggar upp sina barnsoldater.

Det är tajt, snyggt och spännande, introt har fortfarande den svenska serieflorans klart bästa tryck, och som helhet är den här säsongen snäppet vassare än den första. Perspektivet vidgas när handlingen tar sig an både drogernas väg in i Sverige, och gängens rekrytering av barn. 

Det som däremot funkar lite sämre, är försöken att väcka empati för de empatistörda. 

Den första säsongens sorgsne torped Salim (Alexander Abdallah) var den sympatiska figur som en i övrigt hjärtlös serie verkligen behövde. Ravi och Nala däremot, som nu får sidospår designade för att göra dem mänskligare, är betydligt svårare att känna något för.

Men som en iskall och beklämmande thriller om en hopplöst urartad sida av Sverige levererar ”Snabba cash”, som ett proffs.  


Säsong två av ”Snabba cash” har premiär på Netflix den 22 september.

Evin Ahmad.

Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


LÄS VIDARE