Skyller stroke på ”Robinson”

Av: Joni Nykänen, Zandra Lundberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Petra Ljungberg om kollapsen på ön

1 av 3 | Foto: Foto: TV4
ÖLIVET BLEV FÖR HÅRT Petra Ljungberg fick en stroke under ”Robinson”. Nu tror hon att det är det hårda livet på ön som låg bakom incidenten.

Det tuffa livet på ön låg bakom kollapsen.

”Robinson”-Petra avslöjar att hennes stroke troligtvis beror på ”Robinson”.

– Det är antagligen på grund av de hårda fysiska och psykiska påfrestningarna, säger Petra Ljungberg.

Nöjesbladet kunde redan i maj avslöja att ”Robinson”-deltagaren Petra Ljungberg, 26, drabbades av en stroke mitt under inspelningen av TV4:s program. Under tävlingarna kollapsade Ljungberg och omhändertogs av ett sjukvårdsteam.

Under sin behandling har hon genomgått en kärlröntgen som visar att ett kärl brustit på grund av en kärlmissbildning, AVM, eller arteriovenös missbildning, i hjärnstammen.

– Anledningen varför kärlet brast är antagligen på grund av de hårda fysiska och psykiska påfrestningarna i ”Robinson”. De flesta lever med ett AVM hela livet utan att ens veta om det, skriver Petra Ljungberg i sin blogg.

”Är så tragiskt”

Deltagaren Hanna Ahlbäck går till attack mot TV4:s program när hon får reda på att det kan finnas ett samband mellan Ljungbergs tillstånd och livsstilen på ön.

– Det är så tragiskt att det ska behöva gå så långt att en människa ska behöva få hjärnblödning. Särskilt när man är så pass ung. Det finns inga ord och det är helt absurt, säger hon.

– Man får tankarna ”tänk om hon inte hade varit med i ”Robinson”. Vad hade hänt då?”, säger deltagaren Denicé Lundevall.

I sin blogg berättar Petra Ljungberg om sin tuffa sjukdomstid där behandlingen bland annat krävt att en metallställning borrats fast i hennes huvud för magnet- och kärlröntgen.

– Jag hade så ont, jag mådde så illa, skriver Petra Ljungberg i bloggen.

”En lång process”

Martin Nygren är exekutiv producent för ”Robinson”. Han säger att TV4 i dag för en dialog med Petra och hennes familj.

– Det här är en lång process, hon går igenom en rehabilitering nu och det finns många frågetecken kvar som måste rätas ut, vilket vi på TV4 är väldigt måna om. Var vi går i mål med det här, var vi hamnar och hur vi kan hjälpa Petra, det får tiden utvisa. Men vi vill verkligen följa upp det här.

Var har det brustit när det har gått så långt att en deltagare har fått en stroke?

– Jag tycker inte att vi har brustit i säkerhetshanteringen kring ”Robinson”. Det är en mängd olika faktorer som har gjort att Petra har råkat ut för det här otroligt tragiska. Om det beror på ”Robinson” eller inte, det överlåter jag till experter att utreda.

Nöjesbladet har förgäves sökt Petra Ljungberg.

Publicerad: