Apple TV+

Aniston och Kinnaman dragplåster när Apple lanserar sin streamingtjänst

Så blir de första serierna på Apple TV+

Av: 

Karolina Fjellborg

Jennifer Aniston i ”The Morning Show”, Joel Kinnaman i ”For all mankind” och Jason Momoa i ”See”.
Jennifer Aniston i ”The Morning Show”, Joel Kinnaman i ”For all mankind” och Jason Momoa i ”See”.

TV

Den 1 november blir streamingdjungeln ännu mer oframkomlig, då Apple lanserar sin streamingtjänst. Här är serierna som ska få oss fast.

Hur många fler streamingtjänster Sverige har plats för är oklart, men den 1 november lanseras i alla fall Apple TV+.

59 kronor i månaden kommer tjänsten att kosta, efter en provperiod på sju dagar. Men Apple erbjuder också – för att få en flygande start på det hela, får man anta – ett års gratis abonnemang till dem som köper vissa av företagets produkter.

Så, vad har vi att vänta oss i serieväg? Nya originalserier ska läggas till varje månad, lovar Apple, men initialt är det framför allt dessa titlar, som alla har premiär den 1 november, som är dragplåstren:


”The Morning Show”
15 år efter att ”Vänner” lades ner återvänder Jennifer Aniston till tv på riktigt med den här serien, som hon både frontar och producerar tillsammans med Reese Witherspoon. Om vad som händer bakom kulisserna på den fiktiva nyhetsshowen ”The Morning Show”.

Aniston spelar Alex Levy. Ett nyhetsankare som försöker hålla sig kvar på toppen och behålla förståndet när hennes partner sedan 15 år tillbaka (Steve Carell) får sparken efter en sextrakasseriskandal, och en ny, potentiell rival (Reese Witherspoon) seglar upp.

Även Gugu Mbatha-Raw, Billy Crudup och Mark Duplass finns på rollistan.


”See”


En ny serie av ”Peaky Blinders”-snillet Steven Knight, om en framtid där den mänskliga rasen har förlorat synsinnet, och måste ”hitta nya sätt att interagera, bygga, jaga och överleva på”. Allt förändras dock när ett tvillingpar med fungerande syn föds, för första gången på flera hundra år.
Jason Momoa spelar Baba Voss; en stamkrigare och pappan till de seende tvillingarna.
Alfre Woodard är det andra stora namnet.


”Dickinson”


Kostymkomedi om poeten Emily Dickinson, som utspelar sig på 1800-talet men har en ”modern medvetenhet och ton”. Den beskrivs som en uppväxtskildring, om hur en ung Dickinson – som upplever tvång och hinder från samhället, könsroller och familj – inte passar in i sin tid och måste slåss för att göra sin röst hörd.
Hailee Steinfeld spelar Emily, och Jane Krakowski och Toby Huss hennes föräldrar.


”For all mankind”


Sci-fi-serie signerad bland andra Ronald D Moore ("Star Trek", "Battlestar Galactica", "Outlander"), med Joel Kinnaman i huvudrollen som astronauten Edward Baldwin.
Det hela är en alternativ historieskildring, där Sovjetunionen, och inte USA, blir först med att sätta månlandningen – och rymdkapplöpningen fortsätter.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommardeal: Prova BookBeat gratis i en månad – klicka här!

BookBeat


Publisert:

LÄS VIDARE

Kinnaman i 60-talskostym, charmerande raritet och udda SVT-humor

ÄMNEN I ARTIKELN

Apple TV+

Apple TV

Tv-serier

Apple

Jennifer Aniston

Joel Kinnaman

Reese Witherspoon