Netflix och HBO pausar sina produktioner

Av: TT

Publicerad:
Inspelningen av Netflixserien "Kärlek och anarki" har pausats. Björn Mosten och Ida Engvoll spelar huvudrollerna i serien medan Lisa Langseth står för regi. Arkivbild.
Foto: Anders Wiklund/TT
Inspelningen av Netflixserien "Kärlek och anarki" har pausats. Björn Mosten och Ida Engvoll spelar huvudrollerna i serien medan Lisa Langseth står för regi. Arkivbild.

Netflix pausar samtliga inspelningar av sina svenska produktioner – och HBO stoppar alla inspelningar i Europa.

"Vi hoppas givetvis kunna återuppta arbetet så snart det är tryggt", skriver HBO Nordics presskontakt Karin Larsdotter i ett mejl.

Coronaviruset ställer till det för strömningsjättarna. Nu pausar Netflix inspelningarna av serien "Kärlek och anarki" och "Red dot", det meddelar företagets svenska presskontakt i ett mejl till TT.

"Red dot" var planerad att bli den första svenska Netflixfilmen och har beskrivits som en actionthriller som utspelar sig i svenska fjällen.

"Kärlek och anarki" skildrar en vågad social lek i kontorsmiljö och regisseras av Lisa Langseth. Ida Engvoll spelar huvudrollen, medverkar gör även Reine Brynolfsson, Björn Kjellman, Johannes Bah Kuhnke, Gizem Erdogan och Björn Mosten.

HBO Europe, som innefattar HBO Nordic, har även de stoppat alla sina produktioner som är under inspelning.

"Säkerheten för våra skådespelare, kreatörer och inspelningsteam har högsta prioritet och vi hoppas givetvis kunna återuppta arbetet så snart det är tryggt att göra så. De produktioner som befinner sig i efterbearbetning hålls under noggrann uppsikt men här gäller också att alla inblandades säkerhet kommer i första hand", skriver HBO Nordics presskontakt Karin Larsdotter i ett mejl.

Den svenska HBO-serie som berörs är "Björnstad".

"Den är långt gången i efterbearbetningen nu så den är fortfarande planerad för en höstpremiär", skriver Larsdotter.

Publicerad:

LÄS VIDARE