Nya Beck-filmer får premiär – redan från nyår

Så blir film nummer 41 och 42 i serien

Publicerad:
Uppdaterad:
Martin Wallström och Olle Sarri i ”Döden i Samarra”
Foto: Johan Paulin / C More
Martin Wallström och Olle Sarri i ”Döden i Samarra”

TV

2021 börjar starkt – åtminstone för världens alla Martin Beck-fans.

Nu har C More satt premiärdatum för ”Beck 41: Döden i Samarra” och ”Beck 42: Den förlorade sonen”. Här är allt du behöver veta om de nya filmerna.

Tidigare i år släpptes ”Beck – ”Undercover” och ”Beck – Utom rimligt tvivel” på C More. Det var de två första i en serie av fyra nya Beck-filmer, som vanligt med Peter Haber, 67, i rollen som Martin Beck. Nytt för serien är att Martin Wallström (”Mr Robot”) har en framträdande roll som Josef, en polis med mystiskt förflutet och hård attityd.

Nu meddelar C More att ”Beck 41: Döden i Samarra” får premiär redan på nyårsdagen och ”Beck 42: Den förlorade sonen” den 5 februari.

– Det är nog framförallt Martin Beck som utsätts för de hårdaste prövningarna, både privat och i sitt arbete, säger Niva Westlin Dahl, exekutiv producent på TV4 och C More om de nya filmerna.

Allt om nya filmerna

I ”Beck 41: Döden i Samarra” blir en av kandidaterna till Nobels fredspris brutalt knivmördad i centrala Stockholm, efter att ha lagt fram bevis om olaglig krigsföring till krigstribunalen i Haag. Beckgruppen pressas både av inre slitningar och av chefen Klas Fredén (Jonas Karlsson) som vill att de ska lösa det storpolitiska mordet innan Säpo tar över.

Samtidigt är Martin Beck sjukskriven men går till jobbet ändå.

I ”Beck 42: Den förlorade sonen” hittas ett käkben ute i skogen, som visar sig tillhöra den sedan fem år tillbaka försvunne sonen till författaren Cecilia Eklund. Det visar sig att Martin Beck var den som hade ansvar för utredningen om försvinnandet, men Alex (Jennie Silfverhjelm) blir förvånad över hur dåligt genomförd den är. Martin Beck själv är förtegen.

För regi står Lisa Ohlin. Fredrik Agetoft och Stefan Thunberg har skrivit manus.

Publicerad:

LÄS VIDARE