Tv-serier

April, april! Månadens tio hetaste tv-serier

Av: 

Karolina Fjellborg

”Mare of Easttown”, ”Shadow and bone” och ”Welcome to Utmark”.
”Mare of Easttown”, ”Shadow and bone” och ”Welcome to Utmark”.

TV

LISTA Netflix-fantasy, en ny polisserie från Jed Mercurio, en miniserie med Kate Winslet, återkomsten av ”The handmaid’s tale” och en norsk HBO-serie med skruvad känsla.

Här är tio förhandsfavoriter bland aprils seriepremiärer.

Snabba cash


Netflix ”Snabba cash”-reboot utspelar sig tio år efter händelserna i filmtrilogin och handlar om tech-entreprenören Leya (Evin Ahmad), som har en fot i förorten och en på den stekigare startup-scenen. Två helt olika världar – som dock delar samma omättliga pengahunger.
Netflix, 7 april


Them


En ny skräckantologi från Amazon, producerad av bland andra Lena Waithe. Den första säsongen, ”Covenant”, utspelar sig på 50-talet och handlar om de både övernaturliga och rasistiska fasor som en afroamerikansk familj får stå ut med efter att ha flyttat till ett helvitt Los Angeles-grannskap. Paralleller till HBO:s ”Lovecraft country” verkar finnas att dra.
Prime Video, 9 april


The nevers


Ny, historisk sci-fi skapad av Joss Whedon (som dock redan har hoppat av som showrunner). Serien utspelar sig kring förra sekelskiftet, i ett viktorianskt London där vissa människor, mestadels kvinnor, plötsligt utvecklar övernaturliga förmågor och bildar en sorts ny underklass som kallas ”de drabbade”. Med bland andra Laura Donnelly, Olivia Williams, James Norton, Nick Frost och Denis O'Hare.
HBO Nordic, 12 april


Bloodlands


Ny brittisk snutserie producerad av ”Line of duty”-hjärnan Jed Mercurio. Den här utspelar sig i Belfast och har James Nesbitt i huvudrollen som en polis som återupptar jakten på den ökände mördaren ”Goliath”, som han tror mördade hans fru och nu har varit försvunnen i 20 år.
C More, 15 april


Welcome to Utmark


En ny norsk HBO-serie som det ligger till nära till hands att vara mycket nyfiken på. Tobias Santelmann, som är lite överallt just nu, gör en av huvudrollerna, och detta sägs om handlingen: Alla känner alla i detta öde hörn av civilisationens utkant. Utmark är en plats där stämningen är konstig och vild, och gästfriheten når inte alltid nykomlingar. När en optimistisk nyanställd skollärare anländer till byn i hopp om ett bekymmersfritt liv i natursköna omgivningar inser hon snart att den enda som uppför sig någorlunda moget är en 12-årig flicka.
HBO Nordic, 18 april


Mare of Easttown


Ny miniserie från HBO, med Kate Winslet i huvudrollen som en småstadspolis i Pennsylvania som utreder ett lokalt mord medan hennes eget liv hotar att falla samman. Även Julianne Nicholson, Jean Smart, Evan Peters och Guy Pearce finns på rollistan.
HBO Nordic, 19 april


Shadowplay: Director's cut of The defeated


När Viaplay i december släppte Måns Mårlinds serie om ett mer eller mindre laglöst Berlin efter andra världskrigets slut, var det en om- och nerklippt version tittarna fick se. Men nu ger Viaplay oss hela serien som Mårlind hade tänkt den, och det kan vara värt att kolla in. Med bland andra Taylor Kitsch, Logan Marshall-Green, Michael C Hall och Nina Hoss.
Viaplay, 20 april


Shadow and bone


Ny Netflix-fantasy, skapad av den Oscarnominerade manusförfattaren Eric Heisserer (”Arrival”) efter Leigh Bardugos böcker. Jessie Mei Li spelar en ung, föräldralös soldat som frigör en extraordinär kraft som kan ena hennes krigsdrabbade värld – men får mörka krafter mot sig.
Netflix, 23 april


The handmaid's tale


Väntan har varit lång, men nu kommer faktiskt den fjärde säsongen av Bruce Millers dystopi baserad på Margaret Atwoods bok. Synopsis lyder: June (Elisabeth Moss) slår tillbaka mot Gilead som rebellernas ledare. Men de risker hon tar innebär oväntade och farliga utmaningar. Hon är besatt av sin kamp för rättvisa och hämnd, vilket hotar att förstöra hennes relation med dem hon bryr sig mest om.
HBO Nordic, 29 april


The mosquito coast


Justin Theroux och Melissa George spelar i den här adaptationen av Paul Theroux 40 år gamla bok, rattad av ”Luther”-skaparen Neil Cross. Apple beskriver serien som ett gripande äventyr och ett mångskiktat karaktärsdrama som följer den radikale idealisten och briljante uppfinnaren Allie Fox farliga resa, då han rycker upp sin familj och tar med dem till Mexiko, där de befinner sig på flykt från den amerikanska regeringen.
Apple TV+, 30 april


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv

ANNONS EXTERN LÄNK

Pro behandlingar anpassade för hemmabruk - 25% på Swiss Clinic hos NordicFeel här

NordicFeel


Publisert:

LÄS VIDARE

15 heta tv-serier att streama i mars

ÄMNEN I ARTIKELN

Tv-serier

Jed Mercurio

Joss Whedon

Måns Mårlind

Kate Winslet