Vad gör du för att rädda jorden? Här är läsarnas bästa tips!

Publicerad 2018-12-13

Ingen kan göra allt men alla kan göra något, lyder ordspråket. Och det stämmer ju! Även när det gäller vår jord och klimatet.

Vissa kanske källsorterar och andra börjar äta vegetariskt. Aftonbladets läsare hade hur många bra tips som helst på vad den lilla människan kan göra för vår stora värld.

Hej och välkomna till klimatchatten! Vad gör du för att rädda vår jord? Vi vill höra era bästa tips på återvinning, miljötänk och initiativ! 

Denna chatt är stängd.

  • Anna Hansson
    13 dec 2018

    Och Anders kloka ord blev också den här chattens sista! 

    Tack för ert stora engagemang! Ni var så många som skickade in att jag inte riktigt hann med. 

    En riktigt god jul på er alla och tack för alla fina tips och initiativ!

  • 13 dec 2018

    Alla borde fundera över, VAD man verkligen behöver...

    Anders

    Anna Hansson
  • 13 dec 2018

    Mitt munstycke till dammsugaren har gått sönder. Därför tvingas jag köpa ett nytt. Vore det inte smidigare att åka till tippen och antingen få lov att plocka ett eller om de som jobbar där säljer en för en billig peng son sedan läggs i kaffekassan eller för att betala ut löner? På bilskroten kan man ju åka och plocka delar till ett billigare pris. Miljön skulle tjäna otroligt mkt på att låta konsumenter plocka delar ur trasiga diskmaskiner, tvättmaskiner eller olika delar till kylskåp.

    Benjamin

    Anna Hansson
  • 13 dec 2018

    Sorterar . Slössar inte vatten fasten den ingår i min hyra . Men oavsett vad man gör om vi inte kan ta ansvar då förstör framtiden och det är våra barn och barnbarn som kommer att drabbas.

    Märsta

    Anna Hansson
  • 13 dec 2018

    De är redan kört, permafrosten börjar tina upp...

    Magnum

    Anna Hansson

Just nu pågår klimatmötet i Katowice där världens ledare ska försöka hindra uppvärmningen av vårt jordklot och minska utsläppen.

Och visst ligger mycket i toppolitikernas händer. Men, som sagt, alla kan vi göra något. Kronprinsessan Victoria återanvände sin mammas klänning på Nobelmiddagen och Årets julklapp blev ett återanvänt plagg.

Vissa dissar flyget, andra plastkassen och en tredje äter klimatsmart.

Här är läsarnas bästa tips på miljöknep som alla kan göra!