Efter stora sökinsatsen – islandshästen Alvar hittad välbehållen

Av: Eneida Berisha

Publicerad:
Uppdaterad:

Natten mot onsdagen slog stormen Alfrida till med full kraft i stora delar av Sverige och skrämde den sexåriga hingsten Alvar som rymde från sin box och försvann. Efter stort engagemang har han nu hittats – välbehållen.

– Jag är otroligt tacksam, det hade aldrig gått utan all hjälp, säger ägaren Louise.

Under onsdagen berättade Aftonbladet hur Louise Siekas islandshäst rymt från sin utebox efter att ha blivit skrämd av stormen Alfrida. Louise har tillsammans med vänner desperat letat efter honom sedan dess.

Stormen försvårade sökandet som gjorts i etapper.

Men Louise har inte behövt leta själv. Många berördes av den lilla hingstens försvinnande och Facebookgruppen ”Hitta Alvar” fick över 600 medlemmar på knappt ett dygn, med hundratals frivilliga som klickar i att de kommer att delta i de olika sökinsatserna.

Och på torsdagen klockan 11.17 fick hon ett sms – Alvar var hittad.

– Känslan är obeskrivlig, jag kan inte må bättre, säger Louise.

1 av 5 | Foto: CAROLINE WINTZELL.

”Jag är otroligt tacksam”

Vid boxarna fanns spår av blod efter att Alvar hade rymt från gården och Louise var orolig eftersom hon inte visste om det kom från någon av de andra hästarna eller om det var hans blod.

Men Alvar är helt oskadd. Han hittades cirka tre kilometer från gården och har befunnit sig på en svår, men lugn, terräng.

– Han mår bra, han mår faktiskt oförskämt bra. Det känns så skönt att alla de positiva tankar man försökt tänka stämmer. Han har bara försökt ta det lugnt och hitta vatten och mat och vilat.

Louise är överväldigad av allt engagemang och vill tacka alla som ställt upp.

– I morse klockan åtta stod främlingar hos mig som ville hjälpa till med drönare, och andra som till och med tagit ledigt från jobbet. Jag är otroligt tacksam för all hjälp, det hade ju aldrig gått att hitta honom annars.

Publicerad:

LÄS VIDARE