Förundersökning inleds mot SD-ledamot

TT

Publicerad 2018-10-01

Riksdagsledamoten Patrick Reslow (SD) utreds för bedrägeri efter misstankar om fusk med hotellräkningar, skriver Aftonbladet.

– Jag har i dag inlett förundersökning mot Reslow, säger kammaråklagaren Joakim Zander till Aftonbladet.

Flera hotell har uppgett att Patrick Reslow bokat in flera personer på hotellen, men han har inte gjort några avdrag för medföljande enligt riksdagens regler.

– Det Reslow har deklarerat till partiet är att han inte har bott med närstående i något av de fall som uppmärksammats. Det saknas för vår kännedom bevis för att detta skulle vara fel. Vi välkomnar att saken utreds så att eventuell osäkerhet kring detta försvinner, skriver Sverigedemokraternas presschef Henrik Gustafsson till TT.

Särskilda åklagarkammaren har även inlett en förundersökning mot ytterligare en numera avhoppad SD-ledamot, som har låtit skattebetalarna betala privata taxiresor och hotellkostnader för sin familj under förra mandatperioden, skriver Aftonbladet.

Riksdagsledamoten drog tillbaka sin kandidatur till det senaste riksdagsvalet när uppgifterna blev kända. Enligt åklagaren Joakim Zander har förundersökningen precis inletts och den före detta ledamoten är inte formellt misstänkt.

Följ ämnen i artikeln