Hunden Chic bets ihjäl av annan hund

Publicerad 2018-09-16

För en vecka sedan blev nioåriga hunden Chic attackerad av en annan hund – och dog direkt.

– Jag har den bilden i huvudet hela tiden. Det var verkligen hemskt, säger Chics husse Bengt Gustafsson.

Under söndagseftermiddagen, för en vecka sedan, var Bengt Gustafsson och hans nioåriga yorkshireterrier Chic ute på deras vanliga runda i Åkersberga i norra Stockholm. Då ska en okopplad hund dykt upp och gått till attack, rapporterar Mitt i Stockholm.

– Den for som ett spjut, den där amstaffen. I tumultet så ramlade jag baklänges. Då var den framme direkt och högg över nacke och huvud. Hon dog direkt och jag kunde se hela förloppet, säger Bengt Gustafsson, Chics husse.

Polisanmälde händelsen

Ägaren syntes inte till och Bengt begav sig till djursjukhuset i Danderyd. Där kunde man konstatera att Chic var död. Nu har Bengt polisanmält händelsen – och tvingas leva med det han såg.

– Jag har den bilden i huvudet hela tiden. Det var verkligen hemskt. Hundägaren har inte hört av sig, säger han.

Tidningen Mitt i har varit i kontakt med hundägarens mor som bekräftar händelsen.

– Jo det stämmer. Jag vet inte mycket, men hunden är avlivad. Det skedde samma kväll. Min son åkte meddetsamma, säger hon till till tidningen.

”Ständigt rädd”

Bengt menar att han fruktat en sådan här situation i flera år.
– När man har en så liten hund så går man ständigt och är rädd, speciellt för lösspringande hundar. Det är för jävligt, säger han.
Det yttersta ansvaret ligger enligt Bengt på hundägaren.
– Ägare till sådana hundar måste ha en hundraprocentig koll. De måste alltid ha dem kopplade. Det är ju inte första gången en sådan här grej händer, säger han.

Aftonbladet har sökt hundägaren.