Kvinnlig turist hittad död i Phuket – misstänks ha våldtagits och mördats

Hittades under ett lakan vid ett vattenfall

Publicerad 2021-08-07

En kvinnlig schweizisk turist misstänks ha våldtagits och mördats vid ett vattenfall på den populära turistorten Phuket i Thailand.

Nicole Sauvain-Weisskopf, 57, hittades övertäckt med ett svart lakan i vattnet, nära vattenfallet Ao Yon.

Hon sågs senast lämna sitt hotell i Phuket i tisdags förmiddag och fångades på bild, när hon ensam vandrade upp mot vattenfallet.

Det misstänkta mordet på Nicole Sauvain-Weisskopf, som arbetade som hög chef vid det schweiziska parlamentet, förbundsförsamlingen, har skapat stora rubriker i Thailand.

Det var en thailändsk kvinna som i torsdags eftermiddag gjorde det skrämmande fyndet, i det strömmande vattnet, i närheten av vattenfallet Ao Yon, och larmade polisen.

Den döda schweiziskan låg på mage bland de stora stenarna i vattnet, övertäckt av ett svart lakan. Bredvid kroppen hittades hennes jeansshorts, underkläder och skor.

Och hennes pass, mobiltelefon och andra tillhörigheter.

Enligt tidningen Bangkok Post fann man inga synliga skador på kroppen, men det faktum att den täckts över av någon och att kläderna låg intill gör att polisen misstänker att den 57-åriga kvinnan utsatts för en våldtäkt och mördats.

 Ao Yon Beach.

Fångades på bild

Kroppen hade legat minst två dygn i vattnet och allt tyder på att Nicole Sauvain-Weisskopf i så fall mördades i tisdags.

Hon sågs senast när hon lämnade sitt hotell, The Mooring Resort Hotel på Panwa Beach, på östra sidan av Phuket, klockan 11.25 på dagen, för att gå mot Ao Yon Beach.

Knappt en kvart senare fångades hon på bild av en övervakningskamera, ensam, på väg upp mot vattenfallet, med långa bestämda steg.

Ao Yons vattenfall är inte så känt och svårt att hitta till för den oinvigde, men Nicole Sauvain-Weisskopf tycks ha hittat vägen.

Vattenfallet ligger bara knappt 20 minuters promenad, 1,4 kilometer, från hotellet.

På övervakningsbilderna är hon klädd i sina långa jeansshorts och ett vitt linne, med sin ryggsäck på ryggen.

Hennes kropp hittades cirka 500 meter in från entrén till vattenfallet.

Vid en presskonferens i Bangkok på fredagen meddelade den thailändska polisens talesperson Kissana Phathanacharoen, enligt nyhetsbyrån AP, att polisens utredare fortfarande väntar på obduktionsresultatet, som förhoppningsvis ska ge svar på hur Nicole Sauvain-Weisskopf dött.

Thailands premiärminister Prayuth Chan-o-cha har uppmanat polisen att använda alla resurser för att så snabbt som möjligt lösa fallet och gripa gärningsmannen.

Ett misstänkt mord på en kvinnlig turist, som dessutom hade en hög tjänst i det schweiziska parlamentet, var ingenting de thailändska myndigheterna önskade sig, speciellt inte just nu, när turismen är planerad att ta fart igen.

Poliser vid platsen där kroppen hittades. Thailändska myndigheter har nu beordrat ökade säkerhetsåtgärder på semesterorten Phuket.

Älskade landet

Den 1 juli inleddes det stora projektet att stegvis öppna Phuket, den populära halvön i södra Thailand, för den så livsviktiga turismen.

Nicole Sauvain-Weisskopf, som enligt uppgift var mycket förtjust i både Thailand och den thailändska folket, var en av de många turister som nu såg chansen att resa dit.

Hon anlände ensam med flyg från Schweiz den 13 juli, med ett turistvisum som gällde till den 26 augusti.

Under sina första två veckor i Phuket bodde hon på ett femstjärnigt hotell vid Bangtao beach, där hon yogade varje morgon.

Efter några dagars avstickare till turistorten Ao Nang, i Krabi, återvände hon i helgen till Phuket, på andra sidan.

Mindre än en vecka senare hittades hon död vid vattenfallet.

Bangtao beach, Phuket. I ett försök att blåsa liv i den, för landet livsviktiga, turistindustrin öppnade thailändska myndigheter nyligen upp delar av landet för fullt vaccinerade utländska gäster – trots att antalet smittade i resten av landet på sistone nått nya rekordnivåer.