Sa att han dödat sin fru – knuffade sedan ner kvinnan i gruvhålet

Mannens tidigare hustru är försvunnen

Uppdaterad 2022-10-21 | Publicerad 2022-04-28

Mannen sa att han dödat sin förra fru. Sedan knuffade han ner kvinnan i gruvhålet i Norberg, enligt Aftonbladets uppgifter.

Han säger att han inte vet var hans tidigare hustru är sedan flera år tillbaka, i ett förhör i samband med en olovlig körning i februari.

Polisen utreder nu uppgifterna, uppger källor för Aftonbladet.


 Uppdatering 221021: Han döms för att ha knuffat ner kvinna i gruvhål


För sex dagar sedan hittades en skadad och kraftigt nedkyld kvinna i ett över 20 meter djupt gruvhål i skogen utanför Norberg i Västmanland.

Polisen misstänker att motivet bakom våldsdådet i den gamla gruvan bottnar i ett misslyckat frieri, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Enligt uppgifter ska kvinnan och mannen strax innan händelsen åkt bil tillsammans.

Mannen ska ha sagt att han ville gifta sig med henne. När kvinnan svarade nej ska han ha våldtagit henne.

Mannen kom till Sverige under flyktingvågen 2015. Han är tidigare dömd för trafik- och narkotikabrott, nu misstänks han ha våldtagit och kastat ner en kvinna i ett gruvhål.

Kvinnan har uppgett att mannen ska ha sagt att han dödat sin förra fru innan han knuffade ner henne i gruvhålet. Polisen utreder nu detta, enligt uppgifter till Aftonbladet.

När mannen förhördes i samband med en olovlig körning i februari förra året uppgav han att frun lämnat honom eller blivit placerad någonstans. Han har ”ingen aning om var hon är” sedan flera år tillbaka.

Återvände och kastade sten

Kvinnan tros ha befunnit sig i hålet under en längre tid. Flera gånger ska den misstänkte mannen kommit tillbaka till hålet för att försäkra sig om att hon var död och kastat sten på henne, enligt uppgifter.

Handlingar visar att mannen dömts för flera brott och hade fått ett slutgiltigt utvisningsbeslut som vann laga kraft 2018.

Migrationsverket avslog dock hans ansökan två år senare och beslutade om utvisning.

Beslutet om utvisning överklagades 2018 men Migrationsdomstolen avslog överklagandet. Samma år beslutade domstolen att inte bevilja prövningstillstånd.

Handlingar från tingsrätten visar att den nu misstänkte mannen har dömts för flera brott däribland narkotikabrott och grov olovlig körning.

I förhör från tidigare brottsutredningar säger mannen att han har tre barn.

Ett enkelt stängsel omgärdar det över 20 meter djupa gruvhålet.