Stockholm

Karolinska rankas i världstoppen

Av: 

TT

Tidskriften Newsweek har utsett Karolinska universitetssjukhuset till världens sjunde bästa sjukhus. Arkivbild.
Tidskriften Newsweek har utsett Karolinska universitetssjukhuset till världens sjunde bästa sjukhus. Arkivbild.

NYHETER

Karolinska universitetssjukhuset i Stockholm har utnämnts till världens sjunde bästa sjukhus av den amerikanska tidskriften Newsweek.

"Detta är ett erkännande till det fantastiska arbete som alla anställda på sjukhuset gör", säger sjukhusdirektör Björn Zoëga i ett pressmeddelande.

Listan toppas av tre amerikanska sjukhus. Bäst i världen anses Mayo Clinic i Rochester vara, följt av Cleveland Clinic i Cleveland och Massachusetts General Hospital i Boston.

Bara ett sjukhus i Europa, Charité i Berlin på sjätte plats, rankas högre än Karolinska. Sverige representeras bland de 100 främsta även av Akademiska sjukhuset i Uppsala, på plats 46.

Det är tredje året i följd som Newsweek presenterar sin lista, som görs i samarbete med det tyska statistikföretaget Statista och som rankar 2 000 sjukhus i 25 länder. På förra årets lista hade Karolinska plats tio.

Sjukhusen rangordnas efter tre kriterier: medicinska resultat, resultat i patientundersökningar samt rekommendationer från experter som läkare och sjukvårdschefer.

ANNONS EXTERN LÄNK

25 % medlemsrabatt på belysning hos Åhléns – handla här

Åhléns

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Stockholm

Uppsala

Akademiska sjukhuset

Karolinska universitetssjukhuset

Newsweek