Utredning efter brokollaps i Italien växer

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Morandibron kollapsade efter ett kraftigt regn i augusti 2018. Bilar och lastbilar störtade mot marken. Arkivbild.
Foto: Antonio Calanni/AP/TT
Morandibron kollapsade efter ett kraftigt regn i augusti 2018. Bilar och lastbilar störtade mot marken. Arkivbild.

Tre personer utreds för att ha förfalskat säkerhetsrapporter gällande broar och vägar i Italien. Personerna arbetade för bolaget Atlantia – som ansvarade för driften av Morandibron som rasade samman i italienska Genua.

43 personer omkom när Morandibron i Genua rasade samman förra sommaren och en utredning gällande säkerheten på motorvägsviadukter startade i Italien.

I den utredningen misstänks nu tre personer för att ha förfalskat rapporter om säkerheten vid vissa motorvägsviadukter och för att ha gett felaktig information för att undvika kontroller av broar, enligt polisen.

Personerna var anställda av Atlantias motorvägsenhet "Autostrade per l'Italia" och underhållsenheten "SPEA Engineering" och har satts i husarrest. Ytterligare sex personer från samma företag har tillfälligt stängts av från jobbet och de misstänktas arbetsplatser har genomsökts av polisen.

Ytterligare runt 70 anställda på Atlantia och vid transportdepartementet står redan under utredning i en separat undersökning för att utreda orsakerna till att Morandibron föll samman.

Publicerad:

LÄS VIDARE