Coronapandemin

Venezuela förlänger restriktioner

Av: 

TT

De hårda restriktionerna i Venezuela förlängs med 30 dagar. Här en bild från ett av Caracas slumområden i slutet av april.
De hårda restriktionerna i Venezuela förlängs med 30 dagar. Här en bild från ett av Caracas slumområden i slutet av april.

NYHETER

Venezuelas president Nicolás Maduro säger att landets coronarelaterade restriktioner förlängs i ytterligare en månad.

I mitten av mars infördes stränga restriktioner, som innebär att venezuelaner i princip bara får röra sig ute för att handla mat eller av hälsoanledningar. Men människor bryter mot restriktionerna allt oftare, särskilt i de fattiga delarna av huvudstaden Caracas.

Enligt Maduro har endast 432 fall av virussmitta bekräftats i landet och tio personer uppges ha avlidit. Men oppositionsledaren Juan Guaidó menar att det är många fler som både har smittats och mist livet i landet vars hälsovård har kollapsat efter år av ekonomisk kris.

PODD Virusexpert: Corona har låg mutationshastighet

De senaste veckorna har frågan om huruvida coronaviruset muterar skapat en hel del rubriker, både i svensk och internationell press. I det här avsnittet pratar vi om vad forskningen säger, tillsammans med Tomas Bergström, professor i klinisk mikrobiologi.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

ANNONS EXTERN LÄNK

Tror du att du haft Covid-19? Beställ antikroppstest enkelt här.

Werlabs

Publisert:

LÄS VIDARE

Senaste nytt om coronaviruset

ÄMNEN I ARTIKELN

Coronapandemin

Venezuela

Nicolás Maduro

Coronaviruset