Mindre jordbävning på Kreta

Av: Adam Westin

Publicerad:
Uppdaterad:

En jordbävning av magnituden 5,3 har inträffat på den grekiska ön Kreta.

Skalvet ska ha skett strax utanför centralorten Heraklion.

Jordbävningen skedde vid 06.40 på onsdagsmorgonen. Enligt nättjänster dit man kan rapportera om man känt av jordskalvet ska den ha märkts av över hela ön.

Resebolaget Apollo har 9 000 resenärer på plats från Norden.

– Vi har ännu inte fått några reaktioner om oro, men vi har personal tillgänglig, det finns också kontaktnummer om man behöver nå oss. Det verkar inte vara några skador vare sig på hus eller personer, men vi följer upp det just nu så får vi se vad som händer under förmiddagen, säger AnnSofie Olsson vid Apollos pressjour.

Det ska finnas ett telefonnummer på bokningsbekräftelsen, dit drabbade eller oroliga Apolloresenärer kan vända sig om man har frågor.

AP rapporterar att myndigheter på Grekland inte fått några rapporter om vare sig personskador eller skador på hus och egendom.

PODD The Guardian: Apple skickade känsliga samtal till konsultföretag

I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om tech-företagen – och om hur mycket vi egentligen avlyssnas av de apparater vi har hemma eller bär på oss dagligen.

Vi pratar med en expert om den senaste Apple-skandalen, och berör även liknande anklagelser som riktats mot Amazon och Google.
 

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE