Orkanen Florence närmar sig USA

Publicerad 2018-09-11

Orkanen Florence är på väg mot den amerikanska östkusten.

Nu måste hundratusentals invånare vid kusten evakuera.

– Det är en riktigt orkan som är på väg. Vi vill inte riskera ett enda liv i South Carolina, säger Henry McMaster, guvernör i South Carolina, enligt CNN.

Orkanen Florence ökar i styrka i takt med att den närmar sig den amerikanska östkusten. Under måndagen uppgraderades Florence till en kategori 4-orkan.

– Det är troligt att Florence kommer att vara en stor och extremt farlig orkan, oavsett dess exakta intensitet, uppger Nationella orkancentret i USA, enligt CNN.

Nu har guvernörerna i Virginia, North Carolina och South Carolina utfärdat obligatoriska evakueringsorder för hundratusentals invånare.

Evakueringsordern vid kusten i South Carolina gäller från och med klockan 12 på dagen under tisdagen, amerikansk tid.

I Virginia kommer den obligatoriska evakueringen att påbörjas klockan åtta på tisdagsmorgonen, amerikansk tid. Det handlar om 245 000 invånare.

– Alla i Virginia måste förbereda sig. Det här är en allvarlig storm och den kommer att påverka hela delstaten Virgina, säger Ralph Northam, guvernör i Virginia.

Redan under måndagen evakuerades barriärön Hatteras i North Carolina. Från och med klockan sju på tisdagsmorgonen, amerikansk tid, kommer andra områden i North Carolina att evakueras.

Redan tidigare har det bildats långa köer vid bensinmackar längs kusten, efter att invånare uppmanats att tanka sina bilar inför eventuella evakueringar, skriver CNN.