Runar Sögaard håller ”väckelsemöte” med Jimmie Åkesson

Publicerad 2018-08-15

Under ett ”väckelsemöte” frågar Runar Sögaard ut SD-ledaren Jimmie Åkesson.

Han vill förmedla en mer rättvis bild av Sverigedemokraterna.

– Jag är laddad till tänderna, laddat bössan med frågor, säger Runar Sögaard i en klipp på Facebook.

Ledarskapsutvecklaren och predikanten Runar Sögaard, 51, vill väcka människor inför valet. På måndag frågar han ut SD-ledaren Jimmie Åkesson i Uppsala. Han skriver själv i ett pressmeddelande att det handlar om ett väckelsemöte, enligt dagstidningen Dagen.

– Jimmie ska nog bli rätt så tufft grillad, jag kommer vara rak och rätt så tuff med honom, säger Runar Sögaard i ett klipp på Facebook om sin talkshow.

Nyligen gick Livets ords pastor Joakim Lundqvist ut i en predikan och varnade kristna att rösta på SD, vilket är en av anledningarna till Runars utfrågning. I Dagens intervju menar att det bygger på en total avsaknad av kännedom och insikt om vad SD står för.

– Jag kommer ställa massor av frågor, HBTQ-frågor, invandring, integration och kristna skolor som är brännhet för den kristna populationen i Sverige, säger han på Facebook.

Drivit flyktingverksamhet

Runar Sögaard, är klar för norska "Farmen VIP" och han har tidigare medverkat i realityserier som ”Biggest loser VIP” och ”Stjärnkusken”.

Tidigare har han drivit en flyktingverksamhet tillsammans med Bert Karlsson. I intervjun med Dagen kritiserar Sögaard att kyrkoherdar kämpar för en generös flyktingpolitik.

– Det kanske är dags att de börjar läsa Bibeln. Det står klart och tydligt att Gud satte landsgränser, det är något som Bibeln säger, säger han till Dagen.

Han slår också tillbaka mot de som påstår att Jesus var en flykting, och kallar argumentationen ”beklämmande”.

– Men han åkte inte till USA eller Finland, utan till det närmast liggande landet, säger han till Dagen.

Aftonbladet söker Runar Sögaard.