Konditori Fågelsången öppnar igen

Publicerad 2020-04-18

Konditori Fågelsången öppnar snart igen.

Under hösten stängde ett av Uppsalas populära konditorier, Fågelsången, för att renovera efter en läcka. Dörrarna skulle slå upp igen till våren, men coronavirusets utbrott fick många att undra om krisen skulle få nyöppningen att dröja. Men nu finns ett datum i sikte. Ungefär.

– Vi öppnar igen om två-tre veckor, säger ägaren Hasse Dal.

För att åtgärda en vattenskada i diskrummet stängde Konditori Fågelsången ner i höstas. På sin hemsida meddelade konditoriet också att man skulle passa på att renovera bageriet och uppdatera serveringen. Ett återseende till våren utlovades. Men när våren började smyga sig på kom inga nyheter om nyöppning och coronakrisens utbrott fick många att undra.

Men nu finns en prognos: de sista pusselbitarna är snart på plats och en nyöppning nalkas.

– Vi öppnar igen i slutet av april eller tidigt i maj, meddelar ägaren Hasse Dal.

– Vi har ju folk som har kommit hit dagligen i 20–25 år. För många har det blivit ett andra vardagsrum, folk kommer hit och tar av sig skorna. Det är många som har hört av sig och frågat.

Hur känns det att öppna igen mitt i krisen?

– Det är jättesorgligt det som händer, det är en svår tid för alla. Men det ska bli roligt att öppna på nytt såklart och träffa kunderna igen, även om det är tuff och tung tid. Jag är inte så dramatisk. Vi öppnar och så blir det som det blir.

Inget modernt, ingen marmor

Nästan allt på Fågelsången är nytt, berättar Hasse Dal. Men stammisarna kommer att känna igen sig och kommer absolut inte att mötas av någon ny, trendig skrud.

– Det är nya toaletter, nya golv, ny heltäckningsmatta. Men 50-talsstilen behålls. Det blir inget modernt, ingen sten, ingen marmor. Det är i stort sett som förut men med lite annorlunda färger. De flesta kommer känna igen sig. Många kunders önskemål var just att det absolut inte skulle bli moderniserat, säger Hasse Dal och fortsätter:

– Det känns lite lustigt att inte veta hur det blir framöver. Men jag har jätterespekt för det som utspelar sig nu. Men det löser sig. Vi slår upp dörrarna och kämpar. Jag hoppas att det blir bra väder.