Jessica rakettränade med sin hund inför nyår

Uppdaterad 2020-01-01 | Publicerad 2019-12-31

För många hundägare är nyår förknippat med stress och oro för hur deras djur kommer att må när fyrverkerierna drar igång.

Jessica, 28, tränade sin hund flera veckor inför tolvslaget.

– Han tror att han ska få godis varje gång det smäller, säger hon.

Nyårsraketer kan vara en riktig mardröm för rädda hundar och deras ägare. Vilken metod använder du för att lugna dina husdjur? Öva eller döva? Dela med dig av tips och erfarenheter i vår chatt!

  • Matilda Aprea Malmqvist
    31 dec 2019

    Nu avslutar vi denna chatten. Tack till alla som medverkat. Gott nytt år!!!

  • 31 dec 2019

    Det är inte bara hundar som är skott rädda det är katter som är så jävla mycket rädda med

    Jörgen
  • 31 dec 2019

    Till "Trött på allt gnäll".. Hade du tänkt träna de vilda djuren också eller bruksboskap? Fokusera på lite fakta du istället!

    Marie
  • 31 dec 2019

    Man kan alltid träna sin hund

    Jägarn
  • 31 dec 2019

    Oavsett vilken åsikt ni har kring detta så verkar båda sidor vara äckligt egocentrerade utan möjlighet att se saken från någon annans håll.. Måste ni ha så jäkla taskig attityd när ni skriver era åsikter? Diskutera gärna men sluta vara så elaka, plocka fram det folkvett som finns någonstans i DNA-strängen. Tack för ord.

    Emma

I en lägenhet i Malmö bor Jessica, 28, med sin 1,5 åriga keeshond. Han har tidigare upplevt ett nyår, som gick bra. Men det behöver inte betyda att Kotte reagerar likadant detta året. Därför har hon tränat honom flera veckor i förväg.

– Jag har spelat upp fyrverkerier på tv:n, då är det både ljud och färg. Varje gång raketerna smällde sprang vi ut på vår inglasade balkong och hade godisregn med hunden.

Det blev som en belöning, säger Jessica. Varje gång Kotte hörde fyrverkerierna rusade han glatt ut på balkongen och förväntade sig godis.

– Fyrverkerierna blev positivt betingade för honom, säger hon.

”Fyrverkerier borde förbjudas”

Men om Jessica fick bestämma hade hon ändå helst sett att fyrverkerier förbjöds.

– Det hade varit det bästa och mest önskvärda. Annars bör det strikt hållas till tolvslaget.

Hon råder att man tränar sin hund några veckor tidigare och försöker göra det en det till en positiv upplevelse.

– Men har man en hund som är väldigt rädd för smällarna kanske det är bra att åka i från stan om man kan. Är hunden väldigt kraftigt påverkad kanske man till och med ska gå till en veterinär och få lugnande utskrivet.

ANNONS