Riksdagsmannen utreds för misstänkt sexköp

Politikern har anmält kvinnan för utpressning

Publicerad 2023-03-24

Riksdagsledamoten misstänks ha blivit pressad på pengar efter att han haft sex med en kvinna.

Nu utreds mannen själv för köp av sexuell tjänst.

– Jag hade också blivit stressad om jag hade varit i hans situation, säger kvinnan i förhör.

Riksdagsledamoten, som har flera tunga poster i sitt parti, ska ha betalat totalt 65 000 kronor till en kvinna efter att de haft sex. Kvinnan är åtalad för grov utpressning, och huvudförhandlingen ägde rum bakom stängda dörrar tidigare i veckan.

På fredagseftermiddagen tog historien en ny vändning. Då rapporterade Dagens Nyheter att politikern är under utredning för sexköp. Förundersökningen leds av Maria Sterup, chefsåklagare vid Särskilda åklagarkammaren.

– Jag svarar inte på några frågor alls om detta. Det råder förundersökningssekretess, säger hon.

”Hemskt med hot hela tiden”

I förhör har mannen uppgett att han träffat kvinnan flera gånger på en bar i centrala Stockholm. I december 2022 gick de hem till politikern, tillsammans med en annan kvinna. De hade sex, och sedan förde mannen över 5 000 kronor till den misstänkta. Pengarna skulle gå till taxi och hjälp med hyran.

Kvinnan hörde av sig igen några dagar senare. Då hotade hon att sprida en bild som hon tagit under sexakten såvida inte mannen betalade för en bröstoperation.

– Det är hemskt med hela tiden hot, hot, hot, betala, betala, betala. Det var ett stort misstag att jag hoppade i säng med henne, har mannen sagt till utredarna.

Svaret: Hade också blivit stressad

Kvinnan nekar till att ha hotat mannen. I förhör har hon uppgett att de varit överens om att mannen skulle betala för att ha sex med henne.

– Det var inte hot, men press. Köper man sex och någon har en bild som bevisar det, och jag hade också blivit stressad om jag varit i hans situation. Men jag har inte hotat honom.

På en fråga om varför hon inte anmält mannen svarar kvinnan så här:

– Jag ser mig inte mig som en ond person eller honom som en ond person. Jag har inte varit med om detta tidigare eller sålt sex. Jag har varit impulsiv i tanken.

I utpressningsärendet företräds kvinnan av advokat Anna Björklund.

– Min klient har inget intresse av att uttala sig eller att vi ska kommentera det som skett. Vi inväntar tingsrättens dom, säger hon till Aftonbladet.

Hur mår hon?

– Jag har inga ytterligare kommentarer.

Aftonbladet söker riksdagsledamoten och företrädare för hans parti.

ANNONS