Uppgifter: Eldade upp bevisbil – på polisens område

Uppdaterad 2020-05-22 | Publicerad 2020-05-20

Sex personer sitter anhållna misstänkta för en smash and grab-kupp i Täby natten mot tisdag.

I natt sattes deras flyktbil i brand – inne på polisens område i Solna, enligt uppgift till Aftonbladet.

– Bilen var beslagtagen och ingår i en förundersökning, säger Ola Österling vid Stockholmspolisen.

Under natten mot tisdag utsattes ett företag i Täby för en smash and grab-kupp som ledde till en större polisinsats. Under jakten på gärningsmännen avlossade polisen varningsskott och spikmattor, enligt uppgift till Aftonbladet.

Resultat blev att sex misstänkta gärningsmän kunde anhållas. Samtliga med koppling till ett kriminellt nätverk i norra Stockholm.

Dessutom togs en bil i beslag av polisen. Ett fordon vars innehåll var intressant för utredningen av kuppen i Täby.

Klockan 02.36 natten mot onsdag brann den beslagtagna bilen inne på polisens område vid polishuset i Solna.

Polishuset i Solna. Arkivbild.

Enligt uppgift till Aftonbladet har någon eller några under natten brutit sig in hos polisen. Och satt eld på den beslagtagna bilen och förstört eventuella bevis mot de sex anhållna männen som bilen kunde ha gett.

”Räddningstjänsten har släckt branden. Bilen som brunnit är inte en polisbil. En förundersökning gällande mordbrand alternativt grovt blåljussabotage är inledd. Platsen är avspärrad och en teknisk undersökning kommer att göras” skrev polisen i morse med anledning av det utbrända fordonet som stod på deras område.

Ola Österling på Stockholmspolisen bekräftade på onsdagseftermiddagen att bilen som brunnit ingår i en pågående förundersökning och att ärendet är under utredning.

Följ ämnen i artikeln