Här väntar mördarna sex minuter före mordet

Polisen efterlyser silverfärgad Mazda

Publicerad 2020-09-10

29-åringen var på väg till jobbet på Lidingö när han sköts till döds av två män med automatvapen.

Nu söker polisen en grå Mazda som fångades av en dashcamfilm sex minuter före mordet ett hundratal meter från mannens arbetsplats, uppger Efterlyst.

Den 29-årige mannen var på väg till jobbet som vanligt när han plötsligt attackerades av två mörkklädda gärningsmän den 24 augusti i år.

De hade väntat på honom i en grå Mazda som parkerats utanför arbetsplatsen på Södra Kungsvägen på Lidingö.

Skjutningen var i det närmaste en ren avrättning.

Nu söker polisen vittnen till händelsen i programmet Efterlyst – och specifikt iakttagelser av den mystiska bilen.

– Vår målsäganden har ju en bakgrund i gängkriminalitet. Han har sedan några år tillbaka tagit avstånd från det och jobbar själv med unga kriminella både som coach och boendestödjare, men det är ju en av teorierna att det kan ha att göra med hans förflutna, säger Lotta, polis, i programmet.

Polisen vädjar om tips om en silverfärgad Mazda.

Brottsligt förflutet

29-åringen har en lång kriminell karriär bakom sig och har bland annat dömts för ett uppmärksammat pantbanksrån. Han avtjänade därför ett fängelsestraff fram till 2018. Sedan dess har han dock försökt börja ett nytt liv.

Arbetskamrater har i tidigare intervjuer beskrivit 29-åringen som en mycket uppskattad kollega. En medarbetare på arbetsplatsen blev själv vittne till dådet. Hon berättade för DN om sina upplevelser:

– Jag springer ut och ser XX bil. Lamporna är på och bakrutan är trasig. Han sitter helt still i framsätet, orörlig. Jag förstod att det var väldigt illa, men samtidigt var allt så overkligt för jag kan i min vildaste fantasi inte förstå varför någon skulle vilja honom illa.

Beter sig annorlunda

En anonym person boende i närheten berättade för Aftonbladet att han hörde skottlossningen när den inträffade.

– Jag hörde tre skottsalvor, det lät som nio, tolv skott som avlossades, från ett automatvapen. Strax efter hörde man en bil som accelererade och körde iväg därifrån.

Bilen som gärningsmännen färdades i dumpades på ett parkeringsdäck på Odenvägen efter dödsskjutningen.

Polisen önskar komma i kontakt med alla som sett något i samband med brottet, före och efter.

– Jag tror att många kan känna av att de här personerna beter sig på ett annorlunda sätt som sticker ut. Så allt sånt är vi intresserade av. Det kan ju vara även iakttagelser som man gör på andra ställen på Lidingö, säger polisen Lotta i programmet.

Fotnot: Vet du något om händelsen på Lidingö ? Kontakta polisen genom Efterlyst på telefon 08-702 00 90 eller via mejl på efterlyst@tv3.se.

Efterlyst sänds klockan 20.00 i TV3 på torsdagar och går att se i efterhand på Viafree.se

Polis spärrade av Lidingöbron efter mordet..