Jimmie Åkesson på barspelning: Upplevde ingen trängsel

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Under fredagskvällen levde Stockholms nattliv upp trots coronapandemin.

Flera Stureplanskrogar hade premiär – men för SD-ledaren Jimmie Åkesson var det en spelning på rockbar som lockade i stället.

”Utmaningen när man visar sig ute är att hålla avstånd när folk kommer fram för att prata och ta selfies”, skriver han i ett mejl till Aftonbladet.

För första gången på flera månader flockades Stockholms kändisar och partyelit på Stureplanskrogarna, som hade premiär efter coronapandemins nedstängning.

Men för Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson var det i stället rockbaren Pub Anchor en dryg kilometer bort som lockade.

Partiledare uppger att han och hans sällskap satt avskilt på övervåningen under tiden de var inne på krogen.
Foto: CAROLINA BYRMO
Partiledare uppger att han och hans sällskap satt avskilt på övervåningen under tiden de var inne på krogen.
Foto: CAROLINA BYRMO
Det kan vara svårt att hålla avstånd när personer kommer fram för att prata och ta bilder, uppger SD-ledaren.

Svårt med selfies

Här spelade Saxon-coverbandet ”Wheels of steel” som SD-ledaren var där för att se.

”Vi satt i vårt sällskap separat på ovanvåningen och lyssnade på en spelning. Initialt upplevde jag ingen trängsel och stället hade koll på hur många man kunde ta in och tillät bara sittande gäster. Vi avlägsnade oss efter ca en timme” skriver Jimmie Åkesson i en mejlkommentar till Aftonbladet.

”Utmaningen när man visar sig ute är att hålla avstånd när folk kommer fram för att prata och ta selfies, men jag upplever oftast förståelse när jag påtalar det.”

Foto: FACEBOOK
Förra helgen var Jimmie Åkesson på 50-årsfirande.

Det var inte första gången Jimmie Åkesson var ute och minglade. Även förra veckan var Åkesson på en fest i Oxelösund, där en lokalprofil fyllde 50 år. Där ställde han upp på bild med flera selfiesugna personer.

– Det är riktigt att det uppstod enstaka situationer vid detta tillfälle i samband med att gäster ville ta selfies och hälsa. Det kan även hända i andra situationer, till exempel på Ica. Generellt försöker jag undvika kroppskontakt men ibland sker saker spontant utan reflektion, säger Jimmie Åkesson till Expressen, som först rapporterade om festen.

”Politiker ska vara förebilder”

Politiker som festar trots rådande pandemi har väckt stor debatt de senaste dagarna.

Bilder från en fest med både Kd-ledaren Ebba Busch och hennes partikamrat, Stockholms vårdutvecklingsregionråd Ella Bohlin visade flera scenarion som pekas ut som möjliga smittorisker.

Foto: INSTAGRAM
Ebba Busch på trång hemmafest.

Det kritiserades då av Johan Styrud, ordförande för Stockholms läkarförening. Han blev förvånad av att se bilderna i torsdags.

– Som politiker måste du vara en förebild och det har man brustit i här. Man måste hålla distans, det är jätteviktigt och gäller hela tiden. Här var man väldigt många som stod tätt intill varandra och kramade varandra.

Att smittan just nu stiger i Stockholm tycker Johan Styrud är ett skäl till att vara extra noggrann med sina sociala kontakter. Särskilt politiker behöver gå först i led och visa hur man ska agera i pandemin, tycker han.

– Det gäller att alla gör sitt för att hålla nere talen. Vi ska hela tiden hålla distans till varandra. Är man inte i samma familj så måste man hålla distansen.

Foto: CAROLINA BYRMO
Jimmie Åkesson med armen kring en person utanför baren.
Foto: CAROLINA BYRMO
Jimmie Åkesson syns mitt i folkmassan utanför en krog i Stockholm.
Publicerad:

LÄS VIDARE