Polis söker våldtäktsman – går ut med bilder

Uppdaterad 2021-04-02 | Publicerad 2021-04-01

Polisen vill ha tips om misstänkt våldtäktsman – nu går de ut med tre fantombilder.

Mannen kan dyka upp på helgens bilträffar i Fyrbodal och polisen hoppas att någon känner igen honom.

– Vi misstänker att mannen har ett bilintresse och vi går ut med detta i samband med bilträffarna, säger Anette Timm Preinfalk på grova brott i Trollhättan.

Mannen misstänks ligga bakom tre allvarliga sexuella närmanden mot kvinnor i Fyrbodal som anmäldes 2018. Mannen är även misstänkt för en våldtäkt som skedde i samband med en bilträff i Överby 2020.

– Det handlar om flera försök till våldtäkt 2018 och en våldtäkt 2020, säger Anette Timm Preinfalk på grova brott i Trollhättan.

I samband med de bilträffar som planeras i Trollhättan under fredagen och lördagen ber polisen om hjälp om tips, som kan leda till att de kan identifiera den misstänkta våldtäktsmannen.

– En av händelserna var i samband med en bilträff. Många kan samlas på ett ställe. Är det så att det finns ett bilintresse i botten, som vi misstänker att det gör, finns det skäl att misstänka att mannen kan dyka upp på bilträffen som äger rum i helgen, säger Anette Timm Preinfalk.

Vill få in tips

Polisen har ännu inte identifierat mannen, men utifrån de uppgifter som polisen fått fram misstänker de att det kan röra sig om samma gärningsman som begått brotten.

– Vi vill ha in tips kring händelserna och hoppas att någon ska känna igen personen på bilderna. Vi vill också förebygga att mannen begår nya övergrepp, säger Anette Timm Preinfalk.

Om man känner igen den misstänkte mannen utifrån bilderna uppmanas man höra av sig till Polisens kontaktcenter.