Prins Harry och Meghan Markle anklagas för att vara klimathycklare

Av: Michael Toll

Publicerad:
Uppdaterad:

Prins Harry och Meghan Markle talar sig varma om klimatförändringar.

Sedan hoppar de in i en privatjet, flyger till franska Rivieran och festar med Elton John.

”Hycklare. Ni förstör vår planet mer än några andra”, skriver en kritiker.

I vanlig ordning stormar det kring det brittiska kungahuset. Nu är det prins Harry och hans fru Meghan Markle som hamnat i blåsväder. Detta på grund av deras flitiga användande av privatjet.

Daily Mail är en av flera brittiska tidningar som har gjort en genomgång av hur hertigen och hertiginna av Sussex har flugit den senaste tiden.

6 augusti flög de från Farnborough i södra England till Ibiza.

12 augusti drog de hem igen, men bara för att packa om innan de...

...två dagar senare sågs flyga ner till Nice över en långhelg för att träffa Elton John.

17 augusti susade de återigen hem till de brittiska öarna.

Fyra resor på elva dagar, som uteslutande skett med en lyxig tolvsitsig privatjet. Det här har fått folk i det brittiska kungadömet att koka. Särskilt eftersom både Harry och Megan utger sig för att vara klimataktivister.

”Jösses. De här två miljökämparna är verkligen något utöver det vanliga. Bortom parodi”, skriver tv-programledare Piers Morgan på Twitter.

1 av 3 | Foto: Chris Jackson / Getty Images Europe
Meghan och Prins Harry

Greta Thunberg på omslaget

Att det sticker lite extra i ögonen kan bero på att Meghan Markle har klivit in och arbetat som gästredaktör för brittiska Vouge, med fokus på temanumret ”Forces for Change” som handlar om kvinnor som på ett radikalt och positivt vis försöker förändra världen. Bland annat är Greta Thunberg med på omslaget till tidskriften som kommer i september.

”Hycklare! Ni förstör vår planet mer än den genomsnittliga medborgaren. Försök inte predika mer om klimatförändringar för oss”, skriver en arg följare på Meghans sociala medier enligt Daily Mail.

Rocket man till undsättning

Elton John, som är nära vän till kungafamiljen, försökte rädda situationen. Men trots att han betalade en rejäl slant för att klimatkompensera för Harrys och Meghans besök hos honom i Frankrike kvarstår kritiken.

– Jag tycker det här är överraskande för det stämmer inte överens med den offentliga bilden av dem. De utger sig för att vara så oroade för klimatet och miljön, säger Teresa Pearce, parlamentsledamot i Labourpartiet. 

Publicerad:

LÄS VIDARE