82-årig kvinna skadad vid fotbollsderbyt

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

I samband med fotbollsmatchen mellan Hammarby och AIK i söndags utbröt ett våldsamt upplopp vid Gullmarsplan. I tumultet skadades en 82-årig kvinna och polisen söker nu vittnen till händelsen.

Bråket startade runt klockan 13.00 på söndagen, några timmar före fotbollsmatchen mellan de båda Stockholmslagen Hammarby IF och AIK. Två tunnelbanetåg kom in på perrongen på Gullmarsplans tunnelbanestation i Stockholm. Då drog någon i nödbromsen och många människor började samlas. Några personer angrep polisen och det blev tumult på platsen.

82-åring fick uppsöka vård

Nu framgår det att en 82-årig kvinna skadades i bråket. Hon fick uppsöka sjukhus efter att ha blivit träffad i bakhuvudet av något föremål, skriver polisen på sin hemsida.

– Som jag förstår fick hon en bula i huvudet och fick uppsöka vård. Det var inte så jätteallvarligt, men naturligtvis är det allvarligt att en kvinna i den åldern får ett föremål i huvudet. Det är därför vi försöker vädja till folk som sett eller filmat det här att höra av sig till oss, säger polisens presstalesperson Lars Byström.

Fyra poliser skadades också i bråket som rubriceras som våldsamt upplopp. Tre av dem fick föras till sjukhus. Två drabbades av bullerskador efter att det kastats knallskott och en fick något kastat i ansiktet. De tre poliserna kunde dock lämna sjukhuset under kvällen. Två personer greps.

– En polis fick en smäll i ansiktet så den ena personen greps för våldsamt motstånd och våld mot tjänsteman.

”Det är oacceptabelt”

Polisen söker vittnen till händelserna och allmänt runt derbyt. Många filmade med sina mobiltelefoner och polisen vill gärna ta del av filmerna. De vill gärna ha kontakt med alla vittnen som sett eller filmat situationer där flaskor, stenar eller knallskott har kastats eller där människor slåss.

– Jag tycker det är oacceptabelt oavsett om det är en ung person eller en äldre person, självklart är en äldre person bräckligare men det är oacceptabelt vilket som, säger Lars Byström.

Polisen tar emot tips på telefonnummer 010-56 408 18 eller e-postadressen supporterpolisen.stockholm@polisen.se

Publicerad: